Μπελέρης και Κοκαβέσης είναι πολιτικοί κατάδικοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ η κατακραυγή για την απόφαση-παρωδία του ειδικού δικαστηρίου των Τιράνων να παρατείνει την άδικη προφυλάκιση των Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση συνεχίζεται, η υπεράσπιση των δύο ανδρών προχωρά σε έφεση κατά της απόφασης.

Όπως προβλέπει ο αλβανικός νόμος, ωστόσο, χρειάζεται ένα δεκαήμερο μέχρι να συνεχιστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

«Δεν έχουμε σύλληψη αλλά ομηρία»

Για τον δήμαρχο Χιμάρας και την πρωτοφανή απόφαση των αλβανικών αρχών, μίλησε επικεφαλής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος αποκάλεσε τη σύλληψη Μπελέρη «πολιτική δίωξη και ομηρία», μιλώντας στην εκπομπή «Now».

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν καταδικαστικά στοιχεία για τον Φρεντι Μπελέρη σε καμία από τις υποκλοπές που ισχυρίζεται ότι έχει η αλβανική αστυνομία.

«Δεν έχουμε σύλληψη αλλά ομηρία. Οι κ. Μπελέρης και Κοκαβέσης είναι πολιτικοί κατάδικοι. Η πολιτική εντολή ήταν: ‘Συλλάβετε τον Μπελέρη, αλλά βρείτε τη μέθοδο εσείς’ … Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία ακρόασης με τον συνεργάτη της αστυνομίας, υπήρχε μια συζήτηση σε πολύ υψηλά κλιμάκια της κρατικής αστυνομίας μήπως μπορούσαν να αντικρούσουν τη σύλληψη με την κατηγορία της αντισυνταγματικότητας. Αυτό το σενάριο απορρίφθηκε. Όσον αφορά τα στοιχεία, δεν υπάρχει κανένα καταδικαστικό στοιχείο για να ορίσει τη σύλληψη ως επ’ αυτοφώρω. Για τον κ. Μπελέρη δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο ούτε στις τηλεφωνικές και τις υπόλοιπες υποκλοπές, γιατί αν το είχαμε, θα βρισκόταν στην υπηρεσία αυτής της υπόθεσης πλήρες κλιμάκιο 15 αστυνομικών. Ο κ. Μπελέρης συνελήφθη όταν ήταν με τον δικηγόρο του και τον ξάδερφό του», είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Ντούλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ