Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Ιδού το πέμπτο μνημόνιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 5ο μνημόνιο (το 2ο άτυπο) της Κομισιόν

Όριο στην αύξηση των καθαρών πρωτογενών δαπανών στο 2,6% (κόφτης) το 2024 (κάτω από το ρυθμό ανάπτυξης που η κυβέρνηση προβλέπει στο 3%, ενώ η Κομισιόν στο 1,9%).

Πάγωμα των τριετιών αύξησης των κατώτατων αμοιβών κατά 10%, τουλάχιστον για δύο ακόμη χρόνια – ξεπάγωμα όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10% μεσοσταθμικά, σε ετήσια βάση. Καμία αναφορά σε αναδρομικότητα (έχουν παγώσει από το 2012).

IMG 2232

Τερματισμός των μέτρων ενεργειακής στήριξης – όπου εάν αρχίσουν να αυξάνονται ξανά οι τιμές, θα δοθούν μόνο στους ευάλωτους.

Σταδιακή δημοσιονομική σύσφιξη (3,3 δις από το 2024), σε συνδυασμό με «μεταρρυθμίσεις» (=συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των πλειστηριασμών της ιδιωτικής).

Εισαγωγή συστήματος προκαταβολής φόρου και διεύρυνση της φορολογικής βάσης (=να πληρώνουν ακόμη περισσότεροι Έλληνες, οπότε μείωση των αφορολογήτων ορίων – προκαταβολές φόρων).

Διατήρηση και διεύρυνση των εξουσιών της ΑΑΔΕ που ιδρύθηκε μετά το 3ο μνημόνιο και δεν ελέγχεται από το υπουργείο οικονομικών, ενώ πληρώνουμε όλοι εμείς τα έξοδα της – ως κάτι μοναδικό στον πλανήτη, όπως άλλωστε το Υπερταμείο.

Διατήρηση του ΦΠΑ στις αυξημένες τιμές και του ΕΦΚ που είναι ο υψηλότερος στην ΕΕ.

Βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς των κόκκινων δανείων (=του κερδοσκοπικού πάρτι των κορακιών).

Μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα (=κατάργηση του λιγνίτη, καθόλου εξορύξεις, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά παντού – ακόμη και σε εύφορη αγροτική γη).

Κοροϊδία λοιπόν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ. Τέλος, κατά την αξιολόγηση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει χαμηλούς κινδύνους εξυπηρέτησης του χρέους βραχυπρόθεσμα (βιώσιμο ασφαλώς δεν είναι) και υψηλούς μεσοπρόθεσμα (=κίνδυνος χρεοκοπίας)! .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ