Το Ιράν δοκίμασε έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές 2.000 χλμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιράν δοκίμασε, σήμερα, την τέταρτη βελτιωμένη έκδοση του βαλλιστικού πυραύλου Khorramshahr, που ονομάζεται Khaibar, με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων και κεφαλή βάρους 1.500 κιλών.

Το Ιράν συνεχίζει να αναπτύσσει το πυραυλικό του πρόγραμμα παρά την αντίθεση των ΗΠΑ και τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Συγκεκριμένα, το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA έγραψε ότι το Ιράν δοκίμασε επιτυχώς βαλλιστικό πύραυλο βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων, δύο ημέρες αφότου το Ισραήλ έθεσε την πιθανότητα «δράσης» κατά της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το IRNA δημοσίευσε εικόνες μιας βελτιωμένης έκδοσης του βαλλιστικού πυραύλου και ανέφερε ότι ο πύραυλος ονομάστηκε «Khaibar», από ένα εβραϊκό προπύργιο που κατελήφθη από μουσουλμάνους πολεμιστές στην πρώιμη ισλαμική περίοδο.

Advertisements

Report this adΑπόρρητο

«Το μήνυμά μας προς τους εχθρούς του Ιράν είναι ότι θα υπερασπιστούμε τη χώρα και τα κεκτημένα της. Το μήνυμά μας προς τους φίλους μας είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την περιφερειακή σταθερότητα», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Muhammed Rıza Aştiyani.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ