Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Η Τσαπανίδου εξηγει που χάθηκε τις μέρες που πέρασαν και γιατί έκατσε σπίτι της ενώ ο κόσμος του Συριζα την περίμενε στην πρώτη γραμμή την βραδιά των εκλογών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, περί «εξαφάνισης» και «παραίτησης» της Πόπης Τσαπανίδου, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1.

«Είδα πολλά amber alert, για την ακρίβεια είδα silver alert, ένιωσα κάπως περίεργα στο silver! Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο ήταν δύσκολο για μας, δεν ήταν εύκολο. Ήταν μια οδυνηρή ήττα, ένα σκληρό αποτέλεσμα, το οποίο μας σόκαρε, μας αιφνιδίασε, δεν το βλέπαμε να ‘ρχεται, θα το ομολογήσω. Μας πίκρανε. Μέχρι να συγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, μέχρι να δούμε που πάμε, μέχρι να γίνει η Κεντρική Επιτροπή, να υπάρξει η τοποθέτηση του προέδρου, να γίνει αυτός ο απολογισμός, να δοθεί μια επανεκκίνηση, νομίζω ήταν πιο χρήσιμο που κάθισα στο γραφείο κι εργάστηκα προς αυτή την κατεύθυνση», είπε αρχικά με χιούμορ και ειλικρίνεια.

Όπως ξεκαθάρισε στη συνέχεια, «δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου, αλλά αμέσως μετά το αποτέλεσμα, στην πρώτη συνάντηση που κάναμε για να δούμε τι συνέβη, πώς πήγαν τα πράγματα, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου, όπως νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνει στη θέση μου κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και αντιλαμβάνεται ότι φέρει και ο ίδιος κομμάτι της ευθύνης».

Η κ.Τσαπανίδου πρόσθεσε στην εξήγησή της: «Δεν ήταν θέμα παραίτησης, κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά, όποιοι είναι καλοπροαίρετοι και δεν είναι δεμένοι σε καμία καρέκλα, λέμε “εδώ είμαι, αν νομίζετε ότι”. Δεν είναι θέμα παραίτησης».

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα μετά την εκλογική συντριβή, η Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε πως είναι «λογικό και αναμενόμενο» να ακούγονται «κάποιες γκρίνιες εντός του κόμματος μετά από αυτό το σοκαριστικό αποτέλεσμα, ήταν μια οδυνηρή ήττα που μας πίκρανε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ