Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε μόνος του τα μάτια του ο Ανδρουλακης με την απόφαση του να αφήσει εκτός βουλης τον πατριώτη Χάρη Καστανιδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στην οποία πρώτευσε σε σταυρούς ο Χάρης Καστανίδης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος, αλλά και τη σφοδρή ενόχληση του ιστορικού στελέχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ.Ανδρουλάκης τηλεφώνησε χθες στις 19:00 στον κ.Καστανίδη και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να τον… πετάξει εκτός, κάτι που τον άφησε ενεό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το περιβάλλον του, ο Χάρης Καστανίδης το πρωί του Σαββάτου θα προχωρήσει σε δήλωση, η οποία αναμένεται πλέον με τεράστιο ενδιαφέρον…

Για την ιστορία, οι άλλες δύο έδρες που είχε να διαλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν το Ηράκλειο της Κρήτης (πρώτη σε ψήφους η Ελένη Βατσινά) και ο Νότιος Τομέας Αθηνών (πρώτος ο Παύλος Χρηστίδης).

Πάντως, οι απορίες και οι «περίεργες» σκέψεις δεν έλειψαν μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, με αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αιφνιδιάζονται από την απόφαση του αρχηγού τους.

Και αυτό γιατί ο Χάρης Καστανίδης με καίριες και συνεχείς παρεμβάσεις, δεν άφησε «σε χλωρό κλαρί» την υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών, προχωρώντας σε καταγγελίες συγκάλυψης από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επίσης, ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που από το ξεκίνημα των φημών περί συγκυβέρνησης και συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχε εκφραστεί αρνητικά, με την περιβόητη ατάκα: «Θα μπορούσατε να χορέψετε ένα ρομαντικό βαλς με τον ωτακουστή σας;»

Δεν θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς και την αντίδρασή του στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε το ΠΑΣΟΚ ως «σοσιαλΚαμμένος», με τον «πράσινο» βουλευτή να του απαντά «δεν θα απευθύνεστε έτσι σε ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο» και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής να τονίζει: «Βρίζει τόση ώρα μία ολόκληρη παράταξη, μας λέει Σοσιαλκαμμένους. Και με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε δηλαδή, με τον ωτακουστή μας τον κ. Μητσοτάκη;»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο λόγος που «έφαγε» τον Χάρη Καστανίδη ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι η «μυστική διπλωματία», για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση των ελληνοτουρκικών. Η κρυφή δηλαδή συνεννόηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για συμπόρευση (αν χρειαστεί) μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Κάτι που θα ήταν «αγκάθι» με τον Καστανίδη παρόντα στην πρώτη γραμμή…

Μετά το ξέσπασμα της θύελλας, από τη Χαριλάου Τρικούπη άρχισαν να διαρρέουν ότι η απόφαση ελήφθη για να ενισχυθεί η παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Μακεδονία, πως δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα και πως δεν αποκλείεται η έδρα να δοθεί και πάλι στον Χάρη Καστανίδη μετά τις επόμενες εκλογές…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ