«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, τρώμε κονσέρβες» – Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι με αναπηρία για μόλις 434 ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την καταγγελία, η διακοπή έγινε για μόλις 434 ευρώ κι ενώ γνώριζε η ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει άτομο με αναπηρία στο σπίτι!  

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΤΑΣΣΗΣ

Ακόμη μία καταγγελία που αντανακλά την αναλγησία της Πολιτείας απέναντι σε ευάλωτους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, βλέπει το φως της δημοσιότητας, από τη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αποκάλυψη: «Μεσοτοιχία» θα είναι γείτονες Γιώργος Στάσσης και Γρηγόρης Δημητριάδης στα θερινά ανάκτορα στη Τζια

Μια απίστευτη ιστορία κοινωνικής αναλγησίας του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, έρχεται στο φως με τη διακοπή ρεύματος για ποσό κάτω από 500 ευρώ σε ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας και ζει μόνιμα σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Χατζηγεωργίου για το stonisi.gr, έκαναν διακοπή ρεύματος σε ζευγάρι, όπου η γυναίκα χρησιμοποιεί αμαξίδιο και ο σύζυγό της έχει κι εκείνος σοβαρή αναπηρία. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, η διακοπή έγινε για 434 ευρώ κι ενώ γνώριζε η ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει άτομο με αναπηρία στο σπίτι!

Η Ευαγγελία που έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα και βρίσκεται σε αμαξίδιο ζει μόνιμα σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Μυτιλήνη μαζί με τον σύζυγό της Χρήστο που αντιμετωπίζει και αυτός σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει αναπηρία 51%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γιώργος Στάσσης: Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες από το ανάκτορο του Golden Boy της ΔΕΗ στη Τζια

Στις 17 Μαΐου πριν μερικές ημέρες δηλαδή, έγινε διακοπή ρεύματος στο σπίτι του ζευγαριού για χρέος 434 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο Χρήστος στην κάμερα του «Ν» είχε γίνει διακοπή και πριν μερικές εβδομάδες, όμως ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει τη ΔΕΔΔΗΕ ότι το σπίτι φιλοξενεί άτομο με σοβαρή αναπηρία και έτσι, αναφέρει, την επόμενη μέρα επανασυνδέθηκε το ρεύμα.

Στη συνέχεια πλήρωσε έναντι του χρέους που ήταν 488 ευρώ, το ποσό των 150 ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες ωστόσο προστέθηκε στο λογαριασμό και η νέα οφειλή και έφτασε στα 434 ευρώ.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2011: "ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΕΕ ΜΟΥ"

«Το ζήτημα είναι» εξηγεί ο Χρήστος «ότι ήρθαν στις 17 του μήνα και μας έκοψαν ξανά το ρεύμα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν καλά πως στο σπίτι ζει άτομο με κινητικό πρόβλημα. Δεν συζητάμε φυσικά για εκβιασμούς και συνεχείς πιέσεις από την εταιρεία για την εξόφληση του ποσού».

Το ζευγάρι ζει από τις αναπηρικές του συντάξεις καθώς κανείς από τους δύο δεν είναι σε θέση να εργαστεί ενώ όπως σημειώνουν παίρνουν φαγητό από συσσίτιο της εκκλησίας.

«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, είναι πολύ σκοτεινά τη νύχτα, θέλω να κάνω μπάνιο και δεν μπορώ χωρίς φως», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η Ευαγγελία που βρίσκεται στο αμαξίδιο και έχει απελπιστεί από την τελευταία δυσάρεστη εξέλιξη. Ο σύζυγός της προσπαθεί να της δώσει κουράγιο και να τη στηρίξει όμως και αυτός είναι πολύ απογοητευμένος.

«Τρώμε κονσέρβες, λέει ο Χρήστος, αφού δεν έχουμε ψυγείο για να διατηρήσουμε το φαγητό κι ευτυχώς που υπάρχει το συσσίτιο της εκκλησίας. Περιμένω να πληρωθούμε τέλος του μήνα τις συντάξεις να πάμε να πληρώσουμε το λογαριασμό».

Προφανώς το αφήγημα των πρόσφατων εκλογών της νέας σύγχρονης και παραγωγικής Ελλάδας που αναπτύσσεται και προχωρά μπροστά, με σεβασμό στον πολίτη και στις ανάγκες του, δεν περιλαμβάνει περιπτώσεις όπως του Χρήστου και της Ευαγγελίας οι οποίοι ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες, με δύο αναπηρικές συντάξεις ως μοναδικό εισόδημα και τις τελευταίες ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Προφανώς στην ίδια λογική το ζευγάρι δεν περιλαμβάνεται και στις δεσμεύσεις των κομμάτων περί σεβασμού και υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους τους πολίτες. Προφανώς στο λαβύρινθο του κέρδους των ιδιωτικών εταιρειών χάνονται οι όποιες ευαισθησίες του αποκαλούμενου κοινωνικού κράτους.

Όπως αναφέρει το Νησί, όποιος επιθυμεί να τους στηρίξει με όποιο τρόπο επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6946940121.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ