Εκβιασμός Βορίδη: Αυτοδύναμη ΝΔ, ή τρίτες εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «μαχαίρι στο λαιμό» έβαλε στους ψηφοφόρους ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι αν στις 25 Ιουνίου δεν ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία ώστε να βγει αυτοδύναμη, τότε στην Πειραιώς είναι διατεθειμένοι να σύρουν τη χώρα σε τρίτες εκλογές, συνεχίζοντας την πολιτική αστάθεια.

«Στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, καθώς έχει ήδη απορρίψει το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ», σχολίασε στο Mega και επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, «τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες»!

Για τον κ.Βορίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης και εκτίμησε ότι… πάει για διάλυση! Μιλώντας για την εκλογική κατάρρευση της Κουμουνδούρου, ο πρώην ΥΠΕΣ, είπε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ