Τέμπη: Κατσίκια και εικόνες διάλυσης στα τρένα 90 μέρες μετά το έγκλημα με τους 57 νεκρούς στη σύγκρουση τρένων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Περίπου δύο μήνες μετά την τραγωδία, αποδεικνύεται με επίσημο έγγραφο του ΟΣΕ ότι ακόμη και το πιο απλό, οι διαβάσεις “δεν λειτουργούν, δεν φυλάσσονται”», τονίζει στο TheOpinion ο κ. Γενιδούνιας, αναφερόμενος στα δέκα ΑΣΙΔ (Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων) που σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΣΕ δεν λειτουργούν σήμερα Τετάρτη 3 Μαίου. 2023.

Ο κ. Γενιδούνιας επισημαίνει ότι ο μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας που επρόκειτο να εκτελέσει δοκιμαστικό δρομολόγιο προς Δράμα, έλαβε τη συγκεκριμένη ενημέρωση από τον ΟΣΕ, με αποτέλεσμα, αφού έστειλε το έγγραφο στην Hellenic Train, να μην εκτελέσει το δρομολόγιο. «Η Hellenic Train ακύρωσε το δρομολόγιο», εξηγεί ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

«Δύο μήνες μετά το ατύχημα, δεν έχει λυθεί ακόμη το θέμα με τις αφύλακτες διαβάσεις, θέμα που υπενθυμίζω ότι δεν αφορά συμβάσεις, δεν αφορά πολύπλοκες διαδικασίες κλπ. Καθημερινά, σε κάποια δρομολόγια, έχουμε στις αμαξοστοιχίες τους λεγόμενους πλοηγούς. Τι κάνουν αυτοί πάνω στο τρένο εν έτει 2023; Κάθε φορά που φτάνει σε μια αφύλακτη διάβαση, κατεβαίνουν από το τρένο, πηγαίνουν δεξιά κι αριστερά της διάβασης για να διασφαλίσουν ότι δεν θα περάσει αυτοκίνητο, το τρένο περνά από τη διάβαση και τους περιμένει να ξανανέβουν!», προσθέτει ο κ. Γενιδούνιας, μιλώντας στο TheOpinion.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ