Λιβύη: Βομβιστική επίθεση με drone στην πόλη Αλ Ατζαϊλάτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγο, πηγές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο επιδρομές, με στόχο το εξοχικό σπίτι του Χατέμ Αλ-Φαχρί στην περιοχή Αλ Τζαντίντα της πόλης Αλ Ατζαϊλάτ, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.

Νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, η λιβυκή κυβέρνηση «ενότητας» με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά ανανέωσε τις αεροπορικές επιδρομές της στην πόλη Ζαουίγια.

Μετά από ώρες βομβαρδισμών, το βράδυ της Παρασκευής, τοποθεσίες στην περιοχή Μάγια ανατολικά της πόλης Ζαουίγια, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, τα πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν και πάλι νέα αεροπορική επιδρομή σήμερα (Σάββατο), η οποία είναι η τρίτη στη σειρά, με στόχο μια τοποθεσία κοντά στο νησί αλ Ρακίνα στην πόλη.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα, ενώ η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά παρέμεινε σιωπηλή, αλλά τοπικές πηγές και μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «αεροπορικό βομβαρδισμό φορτηγών λαθρεμπορίου καυσίμων κοντά στο διυλιστήριο πετρελαίου  Ζαουίγια», το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στη Λιβύη, και την παραγωγική του ικανότητα φτάνει στις 120 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.

 Al Mashhad Libya

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ