Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ορκίσθηκαν οι 300 βουλευτές. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε η Βουλή να είναι «καρπερή» και όχι «άκαρπη».

Από τους πολιτικούς αρχηγούς θρησκευτικό όρκο έδωσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Κυριάκος Βελόπουλος. Πολιτικό όρκο έδωσαν οι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ (πλην της Λιάνας Κανέλλη) ορκίσθηκαν με πολιτικό όρκο. Από το ΠΑΣΟΚ μόνο ο Παύλος Γερουλάνος έδωσε πολιτικό όρκο. Επίσης και οι τέσσερις μουσουλμάνοι βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι.

Σημειώνεται ότι οι ιερείς κατά την σύντομη τελετή είπαν στη Βουλή «Νίκας τοις ευσεβέσι» (και όχι «τοις βασιλεύσι»). Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε για τη Βουλή «αυτές τις ημέρες που όλοι ευχόμαστε για σας μία ευχή παρμένη μέσα από την ψυχή μου» και πρόσθεσε: «ίνα να μη ώσει άκαρπη, αλλά καρπερή. Αυτή είναι η ευχή μας. Καρπερή με κουράγιο και δύναμη όπως απαιτούν οι σημερινές συγκυρίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ