Τουρκία: Μεγάλος νικητής ο Ερντογάν (και) στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναδείχτηκε οριστικός νικητής στις προεδρικές εκλογές της χώρας του, καθώς με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 97%, καθώς προηγείται καθαρά με ποσοστό 52,28%, έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος «έπιασε» 47,72%, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ενώ και το ιδιωτικό πρακτορείο Anka που στην αρχή έδειχνε πρώτο τον Κιλιτσντάρογλου, πλέον έδειξε τον Ερντογάν.

Οι οπαδοί του Τούρκου προέδρου έχουν ήδη ξεχυθεί στους δρόμους πανηγυρίζοντας, ενώ, για μια ακόμη φορά, ο Ερντογάν «συνελήφθη» από τις κάμερες να μοιράζει χρήματα στους οπαδούς του και συγκεκριμένα τραπεζογραμμάτια αξίας 200 λιρών, όπως και παιχνίδια στα παιδιά τους.

Όσον αφορά στη συμμετοχή των ψηφοφόρων, φαίνεται πως αυτή τη φορά ήταν λίγο πιο χαμηλή σε σχέση με τον πρώτο γύρο, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν πως έφτασε το 85% έναντι του 89% στις 14 του μήνα. Η χαμηλότερη προσέλευση πιθανότατα να οφείλεται στην μικρότερη συμμετοχή των Κούρδων, οι οποίοι φέρεται να είχαν δυσανασχετήσει για συγκεκριμένες δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τον οποίο και είχαν στηρίξει στον α’ γύρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ