Την απόφασή του να μην παραιτηθεί και να συνεχίζει να αγωνίζεται «μέχρι να έρθει η πραγματική δημοκρατία», ανακοίνωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την απόφασή του να μην παραιτηθεί και να συνεχίζει να αγωνίζεται «μέχρι να έρθει η πραγματική δημοκρατία», ανακοίνωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλουμετά την ήττα του από τον Ταγίπ Ερντογάν και στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Κάνοντας λόγο για την πιο άδικη διαδικασία των τελευταίων ετών, ευχαρίστησε τους περισσότερους από 25 εκατομμύρια ψηφοφόρους που τον στήριξαν σε αυτές τις εκλογές λέγοντας «ευχαριστώ όλους τους αγωνιστές, όσους υπερασπίστηκαν τις κάλπες, αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες των εκλογών», ενώ τόνισε πως «δεν θα δαμάσει την βούλησή μας ένας ολιγάρχης», υποστηρίζοντας ότι «ο λαός εξέφρασε την βούληση να αλλάξει το αυταρχικό καθεστώς».

«Δεν μπορούσα να επιτρέψω να καταπατήσουν τα δικαιώματα σας, να πεινάνε τα παιδιά σας. Να μας οδηγήσουν στη διχόνοια. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να έχετε ασφάλεια και ευημερία. Θέλω να σας ζητήσω κάτι: Να συνεχίσουμε τον δημοκρατικό αγώνα. Ζήσαμε την ποιο άδικη εκλογική διαδικασία των τελευταίων χρόνων. Θέλω να ευχαριστήσω, όλους τους αγωνιστές, όλους όσους υπερασπίστηκαν την κάλπη. Σε αυτές τις εκλογές ο λαός εξέφρασε τη βούλησή του να αλλάξει αυτό το αυταρχικό καθεστώς. Μέχρι να έρθει η πραγματική δημοκρατία στη χώρα μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της εξακομματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ