Τουρκία: Η MİT θα δημιουργήσει την Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών θα ιδρυθεί υπό τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MİT). Για το θέμα έχουν γίνει οι απαραίτητες επίσημες ρυθμίσεις, γράφει σχετικό τούρκικο δημοσίευμα.

Η MİT ανέλαβε πρωτοβουλία για την ίδρυση της Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών. Αφού έγιναν οι απαραίτητες επίσημες ρυθμίσεις, ξεκίνησαν οι δραστηριότητες για την ίδρυση της Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών, η οποία θα είναι ίδρυμα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Στη δήλωση που έκανε η Προεδρία της MİT για το θέμα, «Οι Κρατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών με το άρθρο 7 του Νόμου έγινε νέα ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, με το πρόσθετο άρθρο 3 που προστέθηκε στον Ν. 2937, εντός του ΜΙΤ έχει οριστεί η ίδρυση ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος με την επωνυμία Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών για μεταπτυχιακή εκπαίδευση, επιστημονική έρευνα και δημοσίευση στους τομείς των πληροφοριών και της εθνικής ασφάλειας, όπως αναφέρεται.

2 119
Το πλοίο της τουρκικής υπηρεσίας πληφοριών TCG Ufuk που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο Πέλαγος

Η προαναφερθείσα Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών δεν είναι μόνο θεωρητική. Αναμένεται να λειτουργήσει και στον τεχνικό τομέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τουρκικής αμυντικής ιστοσελίδας, στην απογραφή της Προεδρίας της MİT  υπάρχουν UAV ερευνητικά και επιθετικά όπως τα AKINCI , ANKA και BAYRAKTAR TB2.

Από την άλλη πλευρά, η MİT η οποία πρόσφατα αύξησε το ενδιαφέρον της για χρήση αυτών των πλατφορμών σε διαδοχικές επιχειρήσεις της , έχει γίνει ένας από τους κύριους πελάτες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ