Με την «εκπαραθύρωση» του Ευπατρίδη Χάρη Καστανίδη αρχίζει την κοινοβουλευτική θητεία του ο Ανδρουλάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πρόσχημα την ενίσχυση της εικόνας (!) του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης θέλησε να ξεμπερδεύει μια κι έξω με τον Χάρη Καστανίδη. Κι αν ο συγκεκριμένος βουλευτής και ως υπουργός Δικαιοσύνης έχει σημαδέψει το κοινοβουλευτικό έργο με την παρουσία και τις τοποθετήσεις ειδικά σε θέματα δικαίου, προστασίας του Συντάγματος, δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και προστασίας με μέτρα διαφάνειας του δημόσιου ταμείου, ακόμα καλύτερα! Να ξεμπερδεύουμε μαζί του. Για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, φυσικά!

Αντα Ψαρρά απο την efsyn.gr

Άλλων καθήκον είναι βέβαια να διαμαρτυρηθούν και να υπενθυμίσουν στον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ποιο ακριβώς είναι αυτό το εξαιρετικά δραστήριο ιστορικό στέλεχος, που ο ίδιος ετοιμάζεται τόσο πρόθυμα να πετάξει εκτός Βουλής. Είναι βέβαιο ότι οι πιο γαλάζιοι συντηρητικοί και φιλελεύθεροι αστέρες της παράταξης (εντός ή πλέον και εκτός Βουλής) θα ικανοποιηθήκαν πολύ με τον Χάρη Καστανίδη στη γωνία. Ένας «ορίτζιναλ» αντιδεξιός, και πάντα συνεπής με τις αρχές της δημοκρατικής παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν μπορεί να συναγελάζεται ατιμώρητα μέσα στη Βουλή με τους μαδουραίους σε κρίσιμα θέματα δημοκρατίας. Ειδικά όταν τόσα και τόσα ενώνουν τα τελευταία χρόνια την ιστορική παράταξη με τις νεοφιλελεύθερες ακροβασίες της Ν.Δ.

Ο κ. Ανδρουλάκης, τώρα, που καταλάγιασε και ο θυμός του με την ΕΥΠ Κυριάκου και παρά το γεγονός ότι ο Χάρης Καστανίδης με τις παρεμβάσεις του ανέδειξε τις ορμπανικές μεθόδους, που έφτασαν ακόμα και στην παράνομη παρακολούθησή του, ενστερνίστηκε ασφαλώς τις απόψεις των καλοθελητών που θέλησαν να ξεφορτωθούν το συγκεκριμένο δημοκρατικό «βαρίδι». Είναι, δυστυχώς, ενδεικτικό αυτό το πρώτο συμβολικό δείγμα του ανακάμψαντος ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του. Το ερώτημα για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ παραμένει προς το παρόν μετέωρο, όπως και τα αντανακλαστικά των στελεχών του για την απρεπή αυτή κίνηση Ανδρουλάκη, να επιλέξει τάχα για το καλό της Μακεδονίας τον εξοβελισμό του ιστορικού στελέχους.

Φαίνεται ότι τα πλοκάμια του «μετώπου» Βορίδη άγγιξαν πλέον όχι μόνο τον πυρήνα των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα πρόσωπα που σηματοδότησαν κάθε δημοκρατικό αντανακλαστικό της παράταξης. Και να σκεφτεί εδώ κανείς ότι ήταν ο Χάρης Καστανίδης που μέσα στη Βουλή υπερασπίστηκε τον «εθνικά ύποπτο» πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν ξέσπασε το Κυριακος GATE και αμέσως μετά κατατέθηκε το νομοσχέδιο της συγκάλυψης. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το γραμμένο στα γόνατα νομοσχέδιο, όπως εύστοχα το είχε χαρακτηρίσει ο Χάρης Καστανίδης, αντί να πάρει πίσω την κατάπτυστη και αντίθετη με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ τροπολογία Τσιάρα, προσπαθεί υποκριτικά να τη συμμαζέψει. Είχε πει: «Κύριε υπουργέ, η κυβέρνησή σας διαθέτει το πλεονέκτημα της συνεχούς νομοθετικής γονατογραφίας. Όπως ακριβώς το ακούτε. Γι’ αυτό μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και δικά σας νομοσχέδια. Τροποποιείτε διαρκώς διατάξεις νομοσχεδίων, μετέπειτα νόμων, που ψηφίσατε μόλις πριν από λίγο καιρό. Το νομοσχέδιο που εισηγείσθε κάνει ό,τι είναι νομοθετικά δυνατό, ό,τι είναι πρακτικώς δυνατό, για να εμποδίσει τον έλεγχο των αυθαιρεσιών στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς και τον έλεγχο αγοράς και διακίνησης κακόβουλων λογισμικών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ