Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Πέραμα: Εργοδοτικό έγκλημα στον κλάδο τον οποίο ο Μητσοτάκης είχε μετατρέψει σε προεκλογικό ντεκόρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη εκτόξευσε το ΚΚΕ, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Περάματος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας εργάτης και τραυματίστηκαν άλλοι δύο, όταν καταπλακώθηκαν από πτερύγιο προπέλας πλοίου.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην  οργισμένη ανακοίνωσή του, μάς θύμισε πως, κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο… θριαμβευτής της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μάη είχε επιλέξει να μετατρέψει σε «ντεκόρ» τον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής, μιλώντας για «καλές δουλειές» και «χαμογελαστούς εργαζόμενους», κάτι που σήμερα διαψεύστηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο.

«Το εργατικό “ατύχημα” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, μ’ έναν εργάτη νεκρό και δύο τραυματίες, είναι ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων και ελέγχου απ’ τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Είναι όλα αυτά τα οποία σταθερά διεκδικούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του κλάδου, έχοντας πραγματοποιήσει 4 απεργίες από την αρχή του χρόνου ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί περιστατικά αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, 1 νεκρός και 2 τραυματίες στο Ναυπηγείο της Σύρου και σήμερα το τραγικό αυτό συμβάν», επισημαίνει αρχικά το ΚΚΕ, προσθέτοντας: «Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε μετατρέψει σε προεκλογικό ντεκόρ, μιλώντας για “καλές δουλειές” και “χαμογελαστούς εργαζόμενους”».

«Ας ξαναπάει τώρα ο κ. Μητσοτάκης στο Πέραμα, για να δει ποιο είναι το πραγματικό για τους εργαζόμενους περιεχόμενο της ανάπτυξης που υπόσχεται. Πρόκειται για κέρδη βαμμένα στο αίμα εργατών! Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτή τη ΣΣΕ δεν την έκαναν υποχρεωτική η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη της ΝΔ», συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει: «Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση των ελέγχων με ευθύνη του κράτους και της επιθεώρησης εργασίας. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον χώρο του “ατυχήματος” ο βουλευτής Α’ Πειραιά, Νίκος Αμπατιέλος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ