Ο ήρωας που έσβησε αγγίζοντας την τιμημένη στολή του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2010, μια φωτογραφία απαθανατίζει τη συγκινητική εικόνα ενός ηλικιωμένου Ρώσου που αγγίζει τη στρατιωτική του στολή στο νεκροκρέβατό του. Ο άνδρας που φαίνεται στην φωτογραφία είναι Σοβιετικός στρατιώτης και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την στολή του κοσμούν διάφορα μετάλλια, πολλά από τα οποία χρησιμεύουν ως υπομνήσεις  παρελθόντων γεγονότων ή αντιπροσωπεύουν την απελευθέρωση από το ναζιστικό ζυγό στην οποία πρωτοστάτησε. Αξιοσημείωτα μεταξύ αυτών των μεταλλίων είναι το Τάγμα της Δόξας 3ης τάξης, το Τάγμα του Ερυθρού Αστέρα και το Τάγμα του Πατριωτικού Πολέμου.

IMG 2829

Το Τάγμα του Πατριωτικού Πολέμου πιθανότατα απονεμήθηκε το 1975 ως ιωβηλαίο τιμή, που δόθηκε σε άλλους βετεράνους του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Επιπλέον, επιδεικνύει περήφανα δύο μετάλλια που αναγνωρίζουν τη γενναιότητα ή την αξία στη μάχη.

Η παρουσία τριών αστέρων στη στολή του υποδηλώνει τον βαθμό του ως Συνταγματάρχη 3 αστέρων, υποδηλώνοντας μια μακρά και διακεκριμένη στρατιωτική καριέρα. Παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες, η ταυτότητα αυτού του ατόμου παραμένει άγνωστη. Πιστεύεται ότι πέθανε λίγο μετά τη λήψη αυτής της φωτογραφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ