Οι κοριοί της ΕΛΑΣ φέρνουν στο φως πολύ ενδιαφέρονται στοιχεία για τις παράνομες δοσοληψίες των κατηγορουμένων συνοριοφυλάκων με τους δουλεμπόρους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν σήμερα στο φως, γύρω από την υπόθεση των πέντε συλληφθέντων συνοριοφυλάκων στον Έβρο, οι οποίοι κατηγορούνται πως διευκόλυναν τη δουλειά Τούρκων διακινητών οι οποίοι μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες στη χώρα μας, μέσω των χερσαίων συνόρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνα Καραμήτρου για το OPEΝ, ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. έχει καταγράψει συνομιλίες που είχαν οι συνοριοφύλακες με τους διακινητές, στις οποίες χρησιμοποιούσαν και διάφορα συνθηματικά, προκειμένου να συνεννοούνται χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Παρόλα αυτά, οι αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να τους συνδέσουν με τη δωροληψία, και μάλιστα αυτή να είναι μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σήμερα, που βρέθηκαν και ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε μία από αυτές τις συνομιλίες, αναφέρεται οι λέξεις «βαλίτσα» και «ζευγάρια παπούτσια», οι οποίες αφορούν, προφανώς, στους λαθρομετανάστες που διακινούνται και στο παράνομο όφελος των συνοριοφυλάκων από την εξυπηρέτηση που έκαναν στους Τούρκους διακινητές. Συγκεκριμένα, στη συνομιλία ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς ακούγεται να λέει: «Το κομάντο λέει θα αφήσει μία “βαλίτσα”. Με πήρε πάλι για δύο “ζευγάρια παπούτσια”. Κάπου στη γωνία την άφησε. Να τη, εκεί πρέπει να είναι στην πινακίδα. Ναι, ναι, άρα τώρα πέρασαν και την άφησαν. Κάτσε θα σταματήσω, για να την πάρω».

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα βασικά προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι συνοριοφύλακες, ήταν το πώς θα δικαιολογούσαν τα χρήματα που έβγαζαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους, ιδίως, μάλιστα, όταν ερχόταν η ώρα να τα ξοδέψουν. Για παράδειγμα, σε μία συνομιλία, ένας από τους κατηγορούμενους ακούγεται να λέει τα εξής: «Εγώ πρέπει να δικαιολογήσω τα λεφτά, αν μού πουν πού τα βρήκα; Πρέπει να φαίνεται στο πόθεν έσχες», με τον άντρα στην άλλη άκρη του ακουστικού να τού απαντάει, «έχετε και τα πόθεν έσχες εσείς οι αστυνομικοί. Από τους Πακιστανούς πες τους».

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, το οποίο αποκαλύπτεται από τις εν λόγω συνομιλίες, είναι το γεγονός ότι, σε δύο από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν χρεωστικές κάρτες βρετανολιθουανικής ψηφιακής τράπεζας, στην οποία δεν υπάρχουν προμήθειες συναλλάγματος. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί, σε περίπτωση άρσης τραπεζικού απορρήτου, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τους αστυνομικούς να μπορούν να εντοπίσουν τι συναλλαγές έχουν γίνει.

Θυμίζουμε πως στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται και τέσσερις Τούρκοι διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι φαίνεται να είχαν όλο αυτό το διάστημα, τις επαφές και τις τηλεφωνικές, αλλά και τις επιχειρησιακές με τους συλληφθέντες αστυνομικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ