Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Σάλος με το χρυσάφι του Τιτανικού: Το μυστήριο του χρυσού περιδέραιου που βρέθηκε στο ναυάγιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, η εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan με έδρα το Γκέρνσεϊ εντόπισε το χρυσό περιδέραιο στο πλαίσιο της πρώτης ψηφιακής σάρωσης του Τιτανικού σε πλήρες μέγεθος.

gold meta

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο διευθύνων σύμβουλος της Magellan, Ρίτσαρντ Πάρκινσον έκανε λόγο για μια «εκπληκτική» ανακάλυψη. Βέβαια, όπως ανέφερε η ερευνητική ομάδα, δεν της επιτρέπεται να πειράξει το περιδέραιο από τη θέση στην οποία βρίσκεται λόγω μιας συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ που απαγορεύει την αφαίρεση αντικειμένων από το ναυάγιο

Η Magellan, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να εντοπίσει την κάτοχο του περιδέραιου χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, θα επικοινωνήσει με τα μέλη των οικογενειών των 2.200 επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο όταν αυτό βυθίστηκε.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναλυθούν πλάνα των επιβατών, εστιάζοντας στα πρόσωπά τους αλλά και στα ρούχα που φορούσαν όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο.  Υπενθυμίζεται ότι η σάρωση του ναυαγίου πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Magellan και την Atlantic Productions.

newhero1965340

Τα τηλεχειριζόμενα υποβρύχια από μια ομάδα σε ένα ειδικό σκάφος πέρασαν περισσότερες από 200 ώρες εξετάζοντας τα συντρίμμια από πλευρά σε πλευρά. Περισσότερες από 700.000 εικόνες καταγράφηκαν από κάθε γωνία, προκειμένου να παραχθεί μία πιστή τρισδιάστατη ανακατασκευή. Ο Gerhard Seiffert του Magellan, ο οποίος συντόνισε την αποστολή, είπε ότι ήταν το μεγαλύτερο έργο υποβρύχιας σάρωσης στο οποίο συμμετείχε ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ