Πως μια γιορτή με δωρεάν κοκορέτσι διχάζει μια ολόκληρη πόλη – Γιατί η ημερομηνία που επιλέχτηκε προκαλει προβληματισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Γιορτή κοκορετσιού στην Σπερχειάδα. Αυτό το εκλεκτό παραδοσιακό έδεσμα που τόσο καλά γνωρίζουμε όλοι οι ντόπιοι. Ως εδώ καλά. Καλή η προσπάθεια του Συλλόγου Γυναικών και του Δήμου Μακρακώμης.

Υπάρχει όμως μια σοβαρή αστοχία που δημιουργεί ερωτηματικά και αυτή δεν είναι άλλη από την επιλογή της ημερομηνίας. 17 Ιουνίου μας πληροφορεί η σχετική αφίσα. Δηλαδή μια ημέρα πριν την θλιβερή επέτειο της καταστροφής της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα στις 18 Ιούνη του 44.

IMG 2727

Δεδομένου δε ότι τουλάχιστον στα λόγια, ο Δήμος Μακρακώμης διεκδικεί την ανάδειξη της Σπερχειάδας σε “Μαρτυρική Πόλη” , το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο και οφθαλμοφανές. Την παραμονή της επετείου θα τρώμε κοκορέτσια και θα πίνουμε και την επόμενη θα πενθούμε για το ολοκαύτωμα της πόλης; Δεν είναι λίγο αταίριαστα μεταξύ τους αυτά τα δύο;

Ο σεβασμός της ιστορίας της πόλης απαιτεί άλλου είδους διαχείριση νομίζω και βεβαίως αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν εκεί στον Δήμο Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχος. Το διήμερο της 17ης και της 18ης Ιουνίου μάλλον με δράσεις για την ιστορική επέτειο θα έπρεπε να διανθιστεί και όχι με μεζεκλίκια και κρασοκατάνυξη που καλά μεν είναι κι’ αυτά, αλλά σε άλλη περίπτωση και σε άλλον χρόνο.

Εξάλλου για κοκορέτσια και σπληνάντερα υπήρχαν και υπάρχουν τόσα άλλα Σάββατα.

Θαρρώ ότι λίγος σεβασμός για την ιστορία της μικρής μας πόλης με πράξεις και επιλογές δεν βλάπτει, τουλάχιστον όσον αφορά το φαίνεσθαι γιατί σε ότι αφορά την ουσία ας μην επεκταθούμε επί του παρόντος…”

Με πληροφορίες απο το fonografos.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ