Μυστική αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στα ίχνη περισσότερων από 2.200 παιδεραστών σε ολόκληρο τον κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συλλήψεις περισσότερων από 2.200 δραστών εγκλημάτων κατά ανηλίκων προχώρησαν αστυνομικοί στην Ελβετία, την Κροατία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, το Περού, τη Ρουμανία, την Ισπανία, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, ως αποτέλεσμα της μυστικής διαδικτυακής επιχείρησης με το κωδικό όνομα «Χελωνονιντζάκι», την οποία έστησε η ελβετική αστυνομία.

«Η μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου για αρκετά χρόνια, στέφθηκε με επιτυχία», με περισσότερους από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων να έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι χιλιάδες αυτοί… συνάδελφοι του Ηλία Μίχου, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, εκμετάλλευση παιδιών και κατοχή και χρήση παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, η οποία χρονολογείται από το 2012, τότε που η ελβετική αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα άτομο που κατοικούσε στο καντόνι του Άαργκαου, διένεμε «παράνομο πορνογραφικό υλικό» με το ψευδώνυμο «Χελωνονιντζάκι», χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα GigaTribe, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων ανώνυμα.

Το εν λόγω άτομο, που στη συνέχεια αποδείχτηκε πως ήταν ένας 62χρονος Γερμανός, συνελήφθη και καταδικάστηκε το 2015. Οι Ελβετοί αστυνομικοί είχαν τότε την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το προφίλ του 62χρονου, με την ελπίδα να αποκαλυφθούν και άλλα άτομα που διαπράττουν εγκλήματα πάσης φύσεως κατά παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ