Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρωτοφανής ανάρτηση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου για την “κυβερνοεπίθεση”: Σαΐνια της ΝΔ τα κάνατε μπάχαλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαδικτυακη του ανάρτηση ο Μάκης Τριανταφυλλοπουλος αναφερει:

Πήρε 20% με 1.184.500 κι έκανε κυβερνοεπίθεση με 165 εκατομμύρια; Σαΐνια της ΝΔ παραδεχτείτε ότι τα κάνατε μπάχαλο κι αφήστε τις φθηνές δικαιολογίες… Πάτε καλά; #εκλογες2023

Αλέξανδρος Κόπτσης: «Ομαλή σήμερα η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων»
«Στόχος ήταν η αναταραχή, η αστάθεια και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών»

Αναφορά στην Τράπεζα Θεμάτων και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έκανε μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στον απόηχο των αντιδράσεων για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο διήμερο το σύστημα και την συνακόλουθη ταλαιπωρία των μαθητών.

«Είναι ομαλή η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων μέχρι στιγμής, από νωρίς σήμερα τα σχολεία την χρησιμοποιούν», είπε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος επεσήμανε ότι ήταν «πρωτοφανής σε εύρος και χρονική διάρκεια η κυβερνοεπίθεση σε ελληνικό δημόσιο οργανισμό», αυτή που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων την Δευτέρα και την Τρίτη.

Όπως εξήγησε, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις σε όλες τις τάξεις, με καθυστερήσεις μεν, αλλά υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας και δεν παραβιάστηκε η πλατφόρμα. «Είναι φυσικό να φέρουν παρενέργειες τέτοιες επιθέσεις», σημείωσε, ενώ απαντώντας σε φήμες και αναφορές, τόνισε ότι υπήρχε άριστη συνεργασία του Υπ. Παιδείας με το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια «τα συστήματα διαρκώς αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται».

Σε ό,τι αφορά στην διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είπε: «Είναι απολύτως διασφαλισμένη η διεξαγωγή τους, το λέω με κεφαλαία γράμματα, να είναι σίγουροι μαθητές και γονείς». Συμπλήρωσε δε, ότι «σίγουρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να φθάσουν τα θέματα στους μαθητές» και ότι «έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις»

Τέλος, ο κ. Κοπτσης σχολίασε την κυβερνοεπίθεση των προηγούμενων ημερών, επισημαίνοντας πως στόχος ήταν η αναταραχή, η αστάθεια και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ