Ισχνή μειοψηφία οι Κύπριοι μαθητές στα δημοτικά της Λευκωσίας! – «Αναπλήρωση» του πληθυσμού από τις μεταναστευτικές ροές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν μια πραγματικότητα που είναι όχι μόνο ωμή, αλλά και επίπονη. Στις κορυφαίες θέσεις των χωρών που κινδυνεύουν με μείωση του γηγενούς πληθυσμού φιγουράρει δυστυχώς η Κύπρος, με τα στοιχεία από τα αρμόδια Υπουργεία του μαρτυρικού νησιού, να δείχνουν ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι αυτές που πλέον αναπληρώνουν τον πληθυσμό.

Δεν φτάνει που η Τουρκία κατέχει παράνομα το 1/3 του νησιού και το έχει γεμίσει με εποίκους, έρχονται τώρα και τα νέα στοιχεία για τις μειώσεις των γεννήσεων από Κύπριους, σαν «γροθιά στο στομάχι» για το υπόλοιπο νησί, το οποίο σιγά-σιγά χάνεται από τον κρίκο του Ελληνισμού.

Γεγονός που έχει αρχίσει και σημαίνει, έστω και την ύστατη ώρα, συναγερμό στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το δημογραφικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και γι’ αυτό στις 22 Ιουνίου θα συνεδριάσει ο Φορέας για την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος, όπως ανακοίνωσαν βουλευτές της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Σύμφωνα με τον Λίνο Παπαγιάννη, Πρόεδρο της Ad Hoc Επιτροπής για Μελέτη του Δημογραφικού, τα στοιχεία για 22 δημοτικά σχολεία στο κέντρο της πρωτεύουσας Λευκωσίας, δείχνουν ότι οι Κύπριοι μαθητές είναι η τρομερή μειοψηφία!

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι Κύπριοι μαθητές σε 3 σχολεία είναι μηδέν και σε 17 άλλα σχολεία αποτελούν ποσοστό κάτω του 10% του συνόλου των μαθητών!

Ο κ.Παπαγιάνης χαρακτήρισε ακόμα «τραγικό» το γεγονός, ότι η αύξηση των γεννήσεων από ζευγάρια μεταναστών ανεβάζει τον επίσημο δείκτη αναπλήρωσης πληθυσμού, ο οποίος πέρυσιήταν στο 1,4 (βάσει στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας, ο δείκτης αναπλήρωσης του πληθυσμού το 2021 ήταν στο 1,3 ενώ το 2022 αυξήθηκε στο 1,4).

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης, σχολίασε για το θέμα ότι ο δείκτης γονιμότητας στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι στο 1,4 όταν θα έπρεπε να είναι στο 2,1για την αναπλήρωση του πληθυσμού.

Έκκληση και κραυγή αγωνίας για την κατάσταση, έγινε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Πολυτέκνων, αλλά και των τριτέκνων, για ουσιαστική στήριξη των οικογενειών και εφαρμογή μέτρων για στήριξη των γεννήσεων.

«Αυτά που θεωρούσαμε αυτονόητα δηλαδή, έστω και αργά και μετά που μετατρέψαμε την κοινωνία μας σε μια κοινωνία, όπου κανένας δεν ασχολείτο με την οικογένεια και τις γεννήσεις, σήμερα ανακαλύψαμε ότι δεν θα υπάρχει λαός, δεν θα υπάρχουν παιδιά όταν δεν υπάρχει μέλλον. Ας είναι, έστω και την υστάτη», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα πράγματα έφτασαν στην ώρα μηδέν που είναι τραγικά».

Σύμφωνα με τον κ.Μυλωνά, η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, μέτρα στήριξης των γεννήσεων και μέτρα στήριξης της οικογένειας.

*με στοιχεία από offsite.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ