Η μεγάλη απάτη των φοροαπαλλαγών της ΝΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Διατηρώντας τους ίδιους φορολογικούς συντελεστές, όπως η ΝΔ, στις υψηλότερες τιμές, στην ουσία αυξάνεις τους φόρους – για παράδειγμα, όταν ο 24% ΦΠΑ στην τιμή των 10 € είναι 2,40 €, στην τιμή των 20 € είναι 4,80 €. Επίσης, όταν μειώνεις τον ΕΝΦΙΑ αλλά αυξάνεις τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ή φορολογείς με τεκμήρια (δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ), απλά κοροϊδεύεις – ενώ έτσι εξαθλιώνονται η μεσαία και η χαμηλότερη τάξη.

Οι βασικές υποχρεώσεις μίας κυβέρνησης είναι να έχει πλεονάσματα το κράτος για να μη χρεώνεται, να μειώνει τους φόρους και να βελτιώνει την ανταποδοτικότητα τους – κάτι που δεν απαιτεί θαύματα, αλλά απλά εξορθολογισμό και την παραγωγή πλούτου, με την υιοθέτηση ενός σωστού οικονομικού μοντέλου.

Πρώτη προτεραιότητα οφείλει να είναι ένα ισοσκελισμένο εμπορικό ισοζύγιο που θα αύξανε αυτόματα το ΑΕΠ, αφού αποτελεί τον τέταρτο συντελεστή του (ΑΕΠ = Κατανάλωση + Ιδιωτικές επενδύσεις + Δημόσιες δαπάνες + Εμπορικό ισοζύγιο) – ενώ στην Ελλάδα το 2022 ήταν αρνητικό, στα -38,3 δις € ή στο 20% περίπου του ΑΕΠ, μειώνοντας το αντίστοιχα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ