Ρωσικός πύραυλος στην καρδιά της Πολωνίας! Ευθεία προειδοποίηση για πυρηνική επίθεση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έσκασε» λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπίντγκοστς, μια πόλη άνω των 300.000 ανθρώπων που φιλοξενεί 5 μονάδες του ΝΑΤΟ και το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινών Δυνάμεων.

Ικανός να μεταφέρει πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο έως και 200 κιλοτόνους – 13 φορές μεγαλύτερο από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα

Ο ρωσικός πύραυλος στην καρδιά της Πολωνίας μεταξύ της στρατιωτικής ευπάθειας αυτής της χώρας και της επίσημης ρητορικής από την Βαρσοβία.

Πως εκτιμούν Αμερικανοί ειδικοί τον ρωσικό πύραυλο, ικανό να εξοπλιστεί με πυρηνική κεφαλή, που πέταξε “απαρατήρητος” εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στην Πολωνία και έπεσε δίπλα από ΝΑΤΟικά κέντρα; Όπως ακριβώς δείχνει: Η Πολωνία, παρά τη ΝΑΤΟική αεράμυνα στο έδαφός της, είναι ανυπεράσπιστη.

Η δημοσιοποίηση της ανακάλυψης ενός μεγάλου ρωσικού πυραύλου μέσα στην Πολωνία προκαλεί κύμα πολιτικών αντιπαραθέσεων στην Βαρσοβία, παρόλο που η ευθύνη ανήκει σαφώς στον υπουργό Άμυνας και στο κυβερνών κόμμα, όπως εκτιμούν Πολωνοί αναλυτές. Και αυτό επειδή το περιστατικό επιβεβαιώνει ότι οι ουρανοί της Πολωνίας δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο ισχυρίζονται οι ηγέτες της.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2022 ένας ρωσικός πύραυλος τύπου KH-55 πέταξε στα μισά του δρόμου πάνω από την Πολωνία πριν προσγειωθεί 12 χιλιόμετρα έξω από το Μπίντγκοστς, μια πόλη άνω των 300.000 ανθρώπων που φιλοξενεί 5 μονάδες του ΝΑΤΟ και το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινών Δυνάμεων. Τυχαία..

Ο μεγαλύτερος παραγωγός TNT του ΝΑΤΟ, η εταιρία Nitro-Chem, βρίσκεται στην κοντινή Μπέλμα. Και πάλι, τυχαία..

Ο ρωσικός πύραυλος, σχεδιασμένος να μεταφέρει πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο έως και 200 κιλοτόνους – 13 φορές μεγαλύτερο από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα – είχε μήκος 6 μέτρα και ζύγιζε 1,7 τόνους.

Εκτοξεύτηκε από τους Ρώσους άοπλος, για να πέσει σε μια ακατοίκητη περιοχή στο κέντρο της Πολωνίας. Ήταν άοπλος, με μια κεφαλή από μπετόν. Η κεφαλή δεν προορίζονταν να παραπλήνει την ουκρανική αεράμυνα, αλλά να στείλει το επόμενο μήνυμα της Μόσχας στην Βασροβία.

Το επίσημο αφήγημα της Βαρσοβίας: Ο πύραυλος βρέθηκε από μια γυναίκα καβάλα στο άλογό της και αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης στις 27 Απριλίου. Οι κάτοικοι της περιοχής αναζήτησαν στη συνέχεια κομμάτια των συντριμμιών ως αναμνηστικά.

Στην εγχώρια πολιτική σκηνή, ο νυν ΥΠΑΜ κατηγόρσε άμεσα και ονομαστικά τους δύο σημαντικότερους στρατηγούς του πολωνικού στρατεύματος, για την αποτυχία τους να αναφέρουν το περιστατικό.

Ωστόσο, όταν ο ένας εξ αυτών ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την υπόθεση, απάντησε ότι «ενημέρωσε τους ανωτέρους του … τη στιγμή που έλαβε χώρα», προσθέτοντας ότι, «δεν έχω τίποτα να κατηγορήσω τον εαυτό μου σε αυτό το θέμα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ντούντα, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας, αρνήθηκε να απολύσει τους στρατηγούς, εμφανιζόμενος ακόμη και μαζί τους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Σε κάποια στιγμή στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος του γραφείου Εθνικής Ασφάλειας είχε αναφέρει ότι οι πληροφορίες που βρίσκονται επί του παρόντος στην κατοχή του προέδρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας δεν δικαιολογούν τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το ανώτατο διοικητικό προσωπικό του πολωνικού στρατού.

Αυτή η δημόσια διαμάχη μεταξύ της ανώτατης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Πολωνίας ήταν μεταξύ άλλων μια ευπρόσδεκτη είδηση σστην Μόσχα.

Ακόμη χειρότερα, στη συνέχεια μερίδα του Τύπου της Πολωνίας επιβεβαίωσε ότι ο νυν ΥΠΑΜ γνώριζε εξαρχάς τι έγινε. Στις 16 Δεκεμβρίου 2022, το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων ενημέρωσε για το περιστατικό και στη συνέχεια πολωνικά μαχητικά F-16 και αμερικανικά F-35 απογειώθηκαν για περιπολίες στην περιοχή. Οι στρατηγοί διαβίβασαν άμεσα τις πληροφορίες στον άμεσο προϊστάμενό τους, τον υπουργό Άμυνας. Ο υπουργός, για κάποιο λόγο, αποφάσισε να αποσιωπήσει το θέμα. Έστειλε μόνο μια αστυνομική περίπολο για να ερευνήσει την περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα, τουλάχιστον όσον αφορά την δημοσιότητα κατά τον χρόνο.

Η συγκάλυψη του περιστατικού καταλογίζεται στην Πολωνία στον υπουργό Άμυνας (ο νυν πρόεδρος Ντούνταν υποτίθεται ότι δεν έλαβε καμία πληροφορία σε αυτή την αφήγηση). Εξ όσων γνωρίζουμε, η πολωνική κυβέρνηση δεν έθεσε καν το ζήτημα στη Ρωσία ούτε κάλεσε ποτέ τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις.

Παρατηρητές αναφέρουν ότι δεν είναι μυστικό ότι ο νυν ΥΠΑΜ ήθελε από καιρό να απαλλαγεί από τους δύο στρατηγούς, ειδικά από τότε που οι δύο δημοσιοποίησαν μια πολεμική εκτίμηση που ήθελε τον πολωνικό στρατό να χάνει από τη Ρωσία μέσα σε 5 μέρες.

Τώρα, το περιστατικό με τον πύραυλο έχει εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα και ανησυχίες. Το ερώτημα: Πρώτον, ήταν μόνο ένας ρωσικός πύραυλος που αποσιωπήθηκε από την Βαρσοβία? Η ανησυχία: Και δεύτερον, η στρατιωτική ικανότητα της Πολωνίας είναι ασύμβατη με την επίσημη κυβερνητική ρητορική.

Ένα μήνα πριν από την προσγείωση του ρωσικού KH-55 (αλλιώς και CH-55) με την κεφαλή από μπετόν, ένας αδέσποτος ουκρανικός (?? .. έτσι καλέστηκε στην συνέχεια επίσημα) αντιαεροπορικός (??.. έτσι εκτιμήθηκε στην συνέχεια επίσημα) πύραυλος πέταξε στην Πολωνία και σκότωσε δύο άτομα σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

ANTIWAR

➡️Russian Cruise Missile That Struck Poland Exposes NATO’s Air Defenses | wsj.com/articles/russi…

➡️”Η Πολωνία στα όπλα” ή αλλιώς “Έτσι ετοιμάζεται η Βαρσοβία να κάνει πόλεμο” | twitter.com/AntiwarRawitna…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ