Ασυδοσία παντού: Η τράπεζα κρατά ακατάσχετο επίδομα από καρκινοπαθή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αναλγησία του δείχνει το τραπεζικό σύστημα σε ένα 60χρονο καρκινοπαθή από τον Πύργο αρπάζοντας του το επίδομα νοσηλείας το οποίος είναι ακατάσχετο!

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, ο ασθενής πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα φάρμακα για την αποκατάσταση λειτουργιών τα οποία κοστίζουν ακριβά και δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΠΥ ενώ έχει να καλύψει και τα έξοδα της καθημερινότητας του.

Μετά το πρώτο στάδιο της θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και έπειτα από γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε στον Οίκο Ναύτου, το Επίδομα Περίθαλψης και Νοσηλείας για το χρονικό διάστημα από 02/12/2022 έως 01/12/2024 που ανέρχεται στο ποσό των 460 ευρώ το δίμηνο το οποίος είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο, και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Όμως, το τελευταίο διάστημα ο 60χρονος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση καθώς η τράπεζα παρακρατεί τα 400 ευρώ, με αποτέλεσμα να του απομένουν μονάχα 60 ευρώ το δίμηνο!

«Από την στιγμή που το επίδομα εγκρίθηκε και πήρα τα τρία μηνιάτικα αναδρομικά, η τράπεζα μου τα παρακράτησε και μου απελευθέρωσε μόνο από τους δύο μήνες τα 60 ευρώ. Στα τέλη Μαΐου ξαναμπήκε το επίδομα, απελευθέρωσαν πάλι τα 60 από τα 460 ευρώ και τα 400 είναι παρακράτηση. Συνολικά μέχρι στιγμής έχει γίνει παράνομη παρακράτηση ενός ποσού περίπου των 1.020 ευρώ», ανέφερε.

Και πρόσθεσε σχετικά με την περιπέτειά του:

«Πήγα στην τράπεζα και μου ζήτησαν το χαρτί από την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής για τη λήψη του επιδόματος. Δεν το δέχθηκαν με την αιτιολογία ότι ο Οίκος Ναύτου δεν είναι στο ΕΟΠΠΥ, όμως ανήκει στον φορέα από το 2012 αλλά και να μην άνηκε, δεν παύει να είναι κρατικός ασφαλιστικός φορέας. Πήγα και ρώτησα στην εφορία και μου είπαν ότι ουδέποτε έχει δοθεί εντολή από αυτούς να κατάσχουν ακατάσχετα επιδόματα ασθενείας. Είμαι σε απόγνωση διότι πριν αρρωστήσω είχαν κάποιες υποχρεώσεις».

Ο 60χρονος «φωνάζει» πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις του αλλά και με την ειδική θεραπεία που πρέπει να κάνει για την ασθένεια.

«Το επίδομα είναι μεγάλη βοήθεια για εμένα, όμως το παρακρατούν. Σχεδόν όλο το επίδομα, που είναι ακατάσχετο. Το ποσό το κατάσχουν γιατί υπάρχει ένα μικρό χρέος στην εφορία, της τάξης των 1.800 ευρώ περίπου. Το επίδομα είναι επιβεβαιωμένα ακατάσχετο, όμως η τράπεζα δεν δέχθηκε ούτε τη βεβαίωση ακατάσχετου επιδόματος», τονίζει.

Σε δηλώσεις του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 60χρονου, Θοδωρής Αντωνόπουλος σημείωσε ότι «θεωρώ ότι είναι εξοργιστική η συμπεριφορά του ελληνικού δημοσίου, αφού από τη μια στιγμή το ίδιο το ταμείο που του χορηγεί το επίδομα και τον διαβεβαιώνει ότι είναι ακατάσχετο ποσό και παρόλα αυτά προβαίνει σε κατάσχεση. Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι τρομερό, λόγω της ασθένειάς του. Είναι ανάλγητη συμπεριφορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ