Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται πως οι αιτήσεις τους για βίζα Σένγκεν «μπλοκάρονται συστηματικά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αιτήσεις Τούρκων πολιτών για βίζα Σένγκεν «μπλοκάρονται συστηματικά», δήλωσε στο Anadolu ο επικεφαλής του τουρκικού φορέα τουρισμού.

«Δυστυχώς, υπάρχει ένα συστηματικό εμπόδιο στις αιτήσεις βίζας (σ.σ. των Τούρκων πολιτών). Επιπλέον, τα ποσοστά απόρριψης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας που υπέβαλαν αίτηση για βίζα, έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Φιρούν Μπαγλικάγια, επικεφαλής της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TURSAB).

«Το ποσοστό των αιτήσεων θεώρησης που απορρίφθηκαν το 2023 αυξήθηκε από 15% το 2022, σε 50% τώρα», πρόσθεσε.

Πρόσφατα, όπως αναφέρει το Anadolu, οι Τούρκοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα θεώρησης, όπως αυξημένο έλεγχο των αιτήσεων για βίζα και μήνες αναμονής μόνο για να λάβουν μια ημερομηνία για ραντεβού.

Χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι όσον αφορά την απόκτηση βίζας για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ: «Θα διευθετήσουμε το πρόβλημα της βίζας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικός εκβιασμός πρόσφατα, το συντομότερο δυνατό».

Ο Μπαγλικάγια είπε επίσης ότι γίνονται «προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας ταξιδιού» και ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές στο εξωτερικό, υφίστανται επίσης σοβαρή απώλεια δουλειάς.

Τα ραντεβού ήταν διαθέσιμα σε μια εβδομάδα έως 10 ημέρες, αλλά τώρα καθυστερούν λόγω του περιορισμού των ποσοστώσεων, σημείωσε.

«Οι ενδιάμεσοι φορείς κατευθύνουν τους πολίτες και τις υπηρεσίες μας στην υπηρεσία αίτησης για βίζα VIP, καθώς δεν μπορούν να κλείσουν τακτικά ραντεβού για βίζα ή έχουν κλείσει ραντεβού με πολύ μακρινές ημερομηνίες πρόσφατα», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ