O Σι Τζινπίνγκ μίλησε για «φουρτουνιασμένες θάλασσες» και προειδοποιεί για τα χειρότερα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να προετοιμαστούν για το χειρότερο ήταν το μήνυμα του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ στους ανώτατους αξιωματούχους εθνικής ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι διευρύνεται η θωράκιση της χώρας έναντι των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών.

Όπως μετέδωσε το κρατικό Xinhua, ο Σι Τζινπίνγκ μίλησε για «φουρτουνιασμένες θάλασσες» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας: «Η πολυπλοκότητα και η δυσκολία των θεμάτων εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε τώρα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Πρέπει να σκεφτούμε το χειρότερο σενάριο, και να ετοιμαστούμε να υποβληθούμε στις μεγάλες δοκιμασίες των ισχυρών ανέμων και κυμάτων, ακόμη και των επικίνδυνων, φουρτουνιασμένων θαλασσών».

Μεταξύ άλλων ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εθνικής ασφάλειας και των δυνατοτήτων της, μπροστά σε μια «σύνθετη και βαριά» κατάσταση.

Παράλληλα, κάλεσε την Κίνα να προχωρήσει στην κατασκευή ενός συστήματος παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου εθνικής ασφάλειας, να ενισχύσει την εκπαίδευση για την εθνική ασφάλεια και να βελτιώσει τη διαχείριση των δεδομένων και την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με όσα σχολιάζουν ειδικοί στο CNN, ο Κινέζος πρόεδρος έχει διευρύνει αισθητά τον ορισμό της εθνικής ασφάλειας, ώστε να καλύπτει τα πάντα, από την πολιτική, την οικονομία και την άμυνα, έως τον πολιτισμό, την οικολογία και τον κυβερνοχώρο. Πιο πρόσφατα, διεύρυνε το πεδίο εφαρμογής του ήδη σαρωτικού νόμου περί αντικατασκοπείας από την κάλυψη κρατικών μυστικών και πληροφοριών σε οποιαδήποτε «έγγραφα, δεδομένα, υλικά ή στοιχεία που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ