Βουλγαρία: Παρέλαβε Mig -29 με ανακαινισμένους κινητήρες στην Πολωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 με εγκατεστημένους κινητήρες από την Πολωνία είναι έτοιμο για πτήση. Αυτό ανακοίνωσε η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία σε επίσημη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο επισμηναγός  Ιλαρίων Ιλαριόνοφ και ο επισμηναγός Μίτιο Μίτεφ πραγματοποίησαν μια πτήση για να ελέγξουν τη λειτουργία των συστημάτων και των κινητήρων του αεροσκάφους σε όλο το εύρος υψομετρικών ταχυτήτων του αεροσκάφους, κατά την οποία δεν διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τις τεχνικές απαιτήσεις. Ως αποτέλεσμα, η αξιοπλοΐα ενός ακόμη αεροσκάφους MiG-29 αποκαταστάθηκε για τις ανάγκες της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας», πρόσθεσε η Πολεμική Αεροπορία.

«Περιμένω να υπάρξει μια αερογέφυρα  μεταφοράς υλικών εξαρτημάτων και ένα ακόμη μαχητικό MiG-29 να μπει σε υπηρεσία με τους δύο κινητήρες που παρέλαβε η χώρα μας από την Πολωνία», είπε στα μέσα Μαΐου ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Ντίμιταρ Στογιάνοφ κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η Βουλγαρία παρέλαβε έναν κινητήρα αεροσκαφών MiG-29 από την Πολωνία στα τέλη Μαρτίου και έναν στα μέσα Μαΐου. Τον Ιανουάριο, ο Stoyanov ανακοίνωσε ότι δύο κινητήρες για το MiG-29 θα έφταναν από την Πολωνία.

Τα μαχητικά MiG-29 μπορούν να πετάξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το πόσο τα συντηρούμε, δήλωσε ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Γκραφ Ιγκνατίεβο, ταξίαρχος Νικολάι Ρούσεφ, σε συνέντευξή του στο BTA τον Φεβρουάριο.

«Αν έχουμε τη δυνατότητα να τα συντηρήσουμε – τα μαχητικά θα πετάξουν. Εάν αποδειχθεί ότι δεν μπορούμε να παραδώσουμε τα απαραίτητα ανταλλακτικά, θα σταματήσουν να πετούν σύντομα. Είναι πολύ σημαντικό αν θα μπορέσουμε να παραλάβουμε ανταλλακτικά. Τα αεροπλάνα έχουν ανάγκες και τα γεγονότα του περασμένου έτους έδειξαν ότι η συντήρηση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη», εξήγησε.

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι τα MiG-29 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μέχρι το 2029 – 2030, εάν υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ