Εικόνες διάλυσης καταγράφονται στο ΕΣΥ με ράντζα στους διαδρόμους και τις μισές χειρουργικές αίθουσες κλειστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες διάλυσης καταγράφονται στο ΕΣΥ με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να εκπέμπουν SOS για τις τραγικές ελλείψεις που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος «το 40% των χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές ενώ υπάρχουν 40.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία», ενώ παράλληλα τονίζει ότι «η δημόσια υγεία δεν διορθώνεται με 5% δημόσιες δαπάνες, με 30.000 ενεργείς νοσοκομειακές κλίνες για 11 εκατομμύρια πληθυσμό».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο πολλά περιφερειακά νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών, καθώς υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, ενώ οι παραμένουν οι τριτοκοσμικές εικόνες με ράντζα στους διαδρόμους.

Όπως αναφέρει, το πρωί της Τετάρτης το Νοσοκομείο Αττικόν είχε 72 ράντζα από τη χθεσινή εφημερία.

Όπως επισημαίνει οι ασθενείς περιμένουν δύο χρόνια για να χειρουργηθούν: «Καθρέφτης της κατάστασης του συστήματος υγείας είναι η ανάπτυξη του τριτοκοσμικού φαινομένου των ράντζων, οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που θερίζουν στα νοσοκομεία μας σε διπλάσιο ποσοστό από το μέσο όρο των νοσοκομείων της ΕΕ, οι λίστες χειρουργείων που η αναμονή ξεπερνάει τα δύο έτη, οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας που ξεπερνάνε το 40%, οι κλίνες ΜΕΘ που έχουμε 950 κλίνες ανεπτυγμένες -αντί 3.500- οι οποίες κλείνουν λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει για μια ακόμα φορά την ανάγκη να αυξηθούν οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, να γίνουν προσλήψεις, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, όπως επίσης και να αμείβονται με καλύτερους μισθούς οι εργαζόμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ