Δεν θα δώσει τελικά Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θα δώσει τελικά Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σήμερα θα παραστεί κανονικά στη δική για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στη μεζονέτα, στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η έκτακτη μεταγωγή του κατηγορούμενου πιλότου από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Κορυδαλλού. Η παρουσία του στην Αθήνα σημαίνει ότι ακυρώνονται για εκείνον οι Πανελλήνιες, καθώς είναι αδύνατο να βρίσκεται πάλι πίσω στη φυλακή το πρωί της Παρασκευής, όπου θα έδινε το πρώτο μάθημα στο εξεταστικό κέντρο που ετοιμαζόταν ήδη εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

«Χάνει το πρώτο μάθημα και αυτό είναι σημαντικό, στερείται ένα δικαίωμα του»

«Διατάχθηκε έκτακτη μεταγωγή. Όχι από υπαιτιότητα του, στερείται το δικαίωμα της συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» και ο χρόνος για να γυρίσει πίσω στις Φυλακές Μαλανδρίνου, ώστε να δώσει αύριο το πρώτο μάθημα στις Πανελλαδικές. Επιλέχθηκε μια ημέρα (ενν: για συνέχιση της δίκης), χωρίς να υπάρχει θέμα χρόνου και παραγραφής», είπε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης και προσέθεσε:

«Η Πολιτεία δεν μπορεί να τον γυρίσει σήμερα στο Μαλανδρίνο για να πάρει μέρος αύριο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Χάνει το πρώτο μάθημα και αυτό είναι σημαντικό. Στερείται ένα δικαίωμα του. Δεν μπορεί το σωφρονιστικό σύστημα να λέει ”θέλουμε ένας κρατούμενος να πάρει μέρος στις Εξετάσεις, να αλλάξει τον χαρακτήρα του” και από την άλλη να μην το διασφαλίζουμε».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αθανάσιο Χαρμάνη, συνήγορο της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, ο οποίος προχθές δήλωσε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν θα έπρεπε να υποβάλλεται σε κόπο για να περάσει στην Νομική μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αφού λόγω του υποκριτικού ταλέντου του θα μπορούσε να περάσει χωρίς εξετάσεις στην δραματική σχολή, κάνοντας λόγο για ασέβεια και προσπάθεια υποβάθμισης του χαρακτήρα του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται, πως η επιλογή του πιλότου, πρωτοδίκως καταδικασμένου σε ισόβια για τον φόνο της Καρολάιν, να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις είχε προκαλέσει συζητήσεις, ενώ είχε γίνει γνωστό και το γεγονός πως ήθελε να περάσει στην Νομική σχολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ