Την άρση ασυλίας για τον Αλέξη Γεωργούλη και την Μαρία Σπυράκη ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι βελγικές Αρχές είχαν καταθέσει αίτημα για άρση της ασυλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή προ τριετίας, λόγω της σε βάρος του καταγγελίας ξυλοδαρμού και βιασμού, από την Ελένη Χρονοπούλου. Οι Βέλγοι στο αίτημά τους έκαναν λόγο για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, η οποία τώρα θα μπορεί να πάρει στα χέρια της τη δικογραφία της υπόθεσης, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Παράλληλα, η Ολομέλεια τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας και της Μαρίας Σπυράκη με 408 ψήφους υπέρ, 150 κατά και 48 αποχές.

Το σχετικό αίτημα είχε έρθει από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τον Δεκέμβριο του 2022 και σχετιζόταν με έρευνα για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ