Κοζανη: Δραστης δολοφονικής επίθεσης ζήτησε αναβολή της δίκης για να δώσει πανελληνιες εξετάσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θράσος χωρίς όρια από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης με τσεκούρι στηΔΟΥ Κοζάνης, που έγινε το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου 2020 και στοίχισε τη ζωή στον 56χρονο εφοριακό Πέτρο Ξανθόπουλο, ενώ άφησε άλλα τρία άτομα τραυματισμένα.

nb kozani syllipsi1

Ο 48χρονος δολοφόνος, θα δικαζόταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά μετά από αίτημά του (εμφανίστηκε πάλι χωρίς δικηγόρο) που έγινε δεκτό, η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναβλήθηκε.

Οι τρεις λόγοι που επικαλέστηκε ο δράστης για το αίτημα της αναβολής προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους συγγενείς των θυμάτων που έδωσαν το παρόν να αποδοκιμάζουν, ενώ το ίδιο έκαναν και εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Κοζάνης, που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πόλης.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο πρώτος λόγος που επικαλέστηκε ο δολοφόνος ήταν ότι θα δώσει… Πανελλήνιες Εξετάσεις αύριο («ζήλεψε» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο;), ο δεύτερος ότι δεν έχει στη διάθεσή του σημαντικά έγγραφα της δικογραφίας και ο τρίτος,  ότι υπάρχει σε βάρος του «κακόβουλη πρόθεση» από το δικαστικό σώμα και τα πρακτικά είναι… κατασκευασμένα!

Η Εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημά του για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, λέγοντας ότι «η έννοια της ποινής είναι ο σωφρονισμός» οπότε στο πλαίσιο αυτό «είναι λογικό» να δοθεί η αναβολή. Στη συνέχεια συμφώνησε με αυτό και το δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Παράλληλα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε επιβάλει 26 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας των δύο γυναικών που τραυμάτισε, εκ των οποίων η μία έχασε το μάτι της, καθώς και για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ