Οργή στο πανελληνιο με όσα ειπε ο Γεραπετρίτης για τον εργάτη που σκοτώθηκε στο Πέραμα: Δεν ήμασταν κυβέρνηση όταν έγινε το ατύχημα – Το Πέραμα ψήφισε ΝΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που ανέλαβε πριν λίγες μέρες επιρρίπτει τις ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Με απίστευτο κυνισμό, ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας σε ερωτήσεις της Α. Γιάμαλη στο Kontra για τα θέματα εργασιακής ασφάλειας, έσπευσε να θυμίσει ότι οι πολίτες στο Πέραμα ψήφισαν ΝΔ, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση όταν συνέβη το ατύχημα!

Ακολουθεί ο διάλογος:

ΝΓ: Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη καταγγέλλουν και ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ελλιπείς ελέγχους. Είναι κάτι που θα σας απασχολήσει; Θα κάνετε κάποια τομή εκεί;

ΓΓ: Πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια των φαινομένων, θα πρέπει να σταθούμε πάνω από τα θέματα αυτά. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, να ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας και να φροντίζει έτσι ώστε οι εργοδότες να συμμορφώνονται απολύτως με τον νόμο. Έχοντας πει αυτό, θέλω να σας πω ότι η ΝΔ κατήγαγε ιστορικά υψηλά ποσοστά στις λαϊκές συνοικίες και δη του Περάματος. Νομίζω εν μέρει, και επειδή αναβίωσε η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, επειδή τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξαναλειτούργησαν μετά από καιρό, το ίδιο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, γίνεται μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια για να αποκτήσουν ζωή όλες αυτές οι επιχειρηματικές μονάδες, κρίσιμες για την εθνική οικονομία αλλά και για την εθνική Άμυνα, οι οποίες βρίσκονταν εν υπνώσει τόσο καιρό. Έχετε δίκιο, είναι χρέος της πολιτείας και θα σταθούμε πάνω από τα ζητήματα ασφαλείας των εργαζομένων.

ΝΓ: Έχουν κάνει αρκετές απεργίες το τελευταίο διάστημα αυτοί οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας εντατικοποίηση της εργασίας, ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ένα ΣΕΠΕ ανύπαρκτο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι η Ελλάδα 2.0 ή η Ελλάδα του 2027. Θα είχε ενδιαφέρον να το κοιτάξετε ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο κόσμος στο Πέραμα.

ΓΓ: Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι το κοιτάμε. Νομίζω ότι και η Επιθεώρηση Εργασίας και όλοι οι φορείς ελέγχου του υπουργείου Εργασίας κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αν υπάρχουν ζητήματα υπερβάσεων…

ΝΓ: Ο εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν πάνε μετά το απόγευμα ή τα ΣΚ για ελέγχους.

ΓΓ: Το καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχουν ζητήματα που να έχουν να κάνουν με την πληρότητα ή την επιμέλεια των ελέγχων. Αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα είναι αυτονόητο ότι θα προσπαθήσουμε να τα μετριάσουμε όταν θα έρθουμε και αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός να έρθουμε στην κυβέρνηση. Διότι το δυστύχημα αυτό συνέβη ενόσω δεν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση το κρίσιμο είναι οπωσδήποτε να ενισχυθεί η εργασιακή ασφάλεια και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μείζων προτεραιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ