Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Εντοπίστηκε καραβάνι με εκατοντάδες μετανάστες κοντά στη Νέα Βύσσα στον Εβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη επιχείρηση των Αρχών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Έβρο, καθώς εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος καραβάνι με περισσότερους από 130 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τους πρόσφυγες φέρεται να ώθησε προς τη χώρα μας η τουρκική στρατοχωροφυλακή, με τα δεκάδες άτομα να εντοπίζονται κοντά στο χωριό Νέα Βύσσα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι Έλληνες συνοριοφύλακες είδαν το μεγάλο καραβάνι, καθώς και τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες αντί να συλλαμβάνουν τους μετανάστες, να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να τους «σπρώξουν» στην Ελλάδα.

Στην καταμέτρηση που έκαναν οι ελληνικές Αρχές, βρήκαν 138 άτομα, ανάμεσά τους και οικογένειες με παιδιά. Όπως προβλέπεται, οι μετανάστες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε ΚΥΤ της περιοχής.

Το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη για την εκ νέου πρόκληση εντάσεων από πλευράς Τουρκίας, τη στιγμή, μάλιστα, όπου η χώρα μας τελεί υπό το καθεστώς υπηρεσιακής κυβέρνησης, ένεκα των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ