Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Τζατζίκι φτιαγμένο απο χρυσάφι: Στα 15 ευρω έφτασε το σουβλακι με Μητσοτακη στη Μυκονο – Πανάκριβο και στα υπόλοιπα νησια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πόσο… χοντρό πορτοφόλι απαιτείται να έχει κάποιος, προκειμένου να παραθερίσει στη Μύκονο, αποδεικνύεται πλέον και από το γεγονός ότι ακόμη και το «ταπεινό» σουβλάκι με πίτα φτάνει να κοστίζει 15 ευρώ!

Ειδικότερα, με βάση ρεπορτάζ το MEGA, στα ψητοπωλεία που λειτουργούν στα στενά του νησιού των ανέμων μία απλή πίτα με γύρο χοιρινό ή καλαμάκι κοστίζει 9,40 ευρώ. Αν, ωστόσο, μιλάμε για σπέσιαλ τυλιχτά, τα οποία περιλαμβάνουν γύρο και χαλούμι, αυτά κοστολογούνται 13,90 ευρώ, ενώ τα… ακόμη πιο σπέσιαλ, με γύρο και κεμπάπ, είναι στα 14,90 ευρώ.

Αν πάμε, μάλιστα, στις μερίδες, το κασέ ανεβαίνει σε… δυσθεώρητα (για σουνλάκι) ύψη, αγγίζοντας τα 25 ευρώ η μία! Μια απλή μερίδα κοτόπουλο ή χοιρινό, για παράδειγμα, είναι στα 17,50 ευρώ, με κάποιες από τις σπέσιαλ, οι οποίες περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι είναι στα 19,90 ευρώ. Για τους μερακλήδες, ωστόσο, που θέλουν και χαλούμι μέσα, τότε πρέπει να είναι έτοιμοι να «σκάσουν» 24,50 ευρώπουλα.

Την ίδια ώρα, στη Σαντορίνη τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, καθώς για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής μας η τιμή ανέρχεται στα «μόλις» 6,50 ευρώ, ενώ οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16 ευρώ. Λίγο πιο χαμηλές τιμές βρίσκουμε στην Πάρο, όπου το τυλιχτό κοστίζει 5,50 ευρώ και η μερίδα 14 ευρώ. Εξάλλου, στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσει κανείς 4,50 ευρώ και στις Σπέτσες ένα ευρώ λιγότερο.

Αρκετοί θα προτιμήσουν τη Χαλκιδική, όπου και εκεί η τιμή για ένα απλό… σάντουιτς βάζει τους καταναλωτές να το ξανασκεφτούν. «Ένα κλασικό σαντουιτσάκι γύρος το απ’ όλα που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4,30 ευρώ, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα 4,60 ευρώ», αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου. Στην περίπτωση, μάλιστα, που κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό του σάντουιτς, θα πληρώσει στο ταμείο 5,10 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ