Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Διπλωματική ήττα της Ελλάδας στα Βαλκάνια: Χάσαμε τον έλεγχο του εναέριου Χώρου των Σκοπίων

Από τις 2 Απριλίου 2019 με υπογραφή του τότε ΥΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, η Ελλάδα είχε αναλάβει τον αποκλειστικό έλεγχο του εναέριου Χώρου των Σκοπίων, κάτι που διακαώς προσπαθούσε να αποκτήσει η Τουρκία τα προηγούμενα χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Από τις 2 Απριλίου 2019 (βλ.λ. hellasjournal.gr) με υπογραφή του τότε ΥΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, η Ελλάδα είχε αναλάβει τον αποκλειστικό έλεγχο του εναέριου Χώρου των Σκοπίων, κάτι που διακαώς προσπαθούσε να αποκτήσει η Τουρκία τα προηγούμενα χρόνια, με ότι θα σήμαινε αυτό, αν υπήρχαν Τουρκικά αεροσκάφη να περιπολούν στη πλάτη της χώρας μας και από τα Δυτικά.

Η υπουργός Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Slavjanka Petrovska, στις 25 Μαΐου 2023, στον λογαριασμό της στο twitter έγραψε: «Σήμερα σηματοδοτείται ένα ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας. Η ιταλική Πολεμική Αεροπορία, θα προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο της αποστολής #NATO Air Policing». Στην πραγματικότητα, η Ιταλία επεκτείνει σοβαρά την επιρροή της στα Βαλκάνια, αρχής γενομένης της Αλβανίας και άλλων χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ