Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Διαμένουν και πάλι κάτω από την ίδια στέγη, Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι σαν να μην είχε συμβεί ποτέ το Qaatargate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτω από την ίδια στέγη διαμένουν πλέον η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση των βελγικών Αρχών να αφεθούν και οι δύο ελεύθεροι χωρίς βραχιολάκι.

Οπως έκαναν χθες γνωστό οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί, έχουν αρχίσει ήδη τη δρομολόγηση νομικών διαδικασιών ώστε να καταργηθεί και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου που έχει επιβληθεί στην πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι η Εύα Καϊλή τις επόμενες ημέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι χθες δεν προσήλθε στη συνεδρίαση, λόγω προσωπικού κωλύματος.

«Η κυρία Καϊλή δεν συμμετείχε σήμερα (σ.σ.: χθες) στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω προσωπικού κωλύματος. Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού. Οπως επισημαίνουν, «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

Καταλήγοντας σημειώνουν ακόμη ότι «με διάταξη του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι να διαμένει στην κοινή κατοικία».

Η Εύα Καϊλή την περασμένη Παρασκευή 26 Μαΐου αφέθηκε ελεύθερη και χωρίς βραχιολάκι, με τον όρο να μην ταξιδέψει εκτός Βελγίου. Ετσι, είναι πλέον ελεύθερη να βγει από την οικία της και «να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφεραν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ