Η 12χρονη στον Κολωνο δεν ήταν το μόνο θυμα των παιδοβιαστων – Βιαζαν και αλλα ανήλικα παιδιά οι δράστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις εξελίξεις στην φρικιαστική υπόθεση των βιασμών και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Απόστολος Λύτρας.

Όπως έγινε γνωστό χθες έγιναν επτά νέες συλλήψεις.

Ανάμεσα στους 7 που συνελήφθησαν σήμερα, οι δύο είναι Έλληνες, πατέρας και γιος, 48 και 20 ετών, οι οποίοι φέρονται να ξεσπούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους στο παιδικό κορμί της 12χρονης.

Οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί, δύο Πακιστανοί ηλικίας 36 και 52 ετών, δύο Μπαγκλαντεσιανοί 28 και 44 ετών και ένας Αλβανός 47 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πορνογραφικό βίντεο με το ανήλικο κορίτσι. Όλοι τους κατηγορούνται ότι βίασαν το παιδί έναντι αμοιβής.

«Δυστυχώς σε αυτή την υπόθεση το βαρέλι δεν έχει πάτο», είπε ο κ. Λύτρας στο Action24.

Kαι πρόσθεσε, σοκάροντας τους πάντες:

«Σίγουρα οι συγκεκριμένοι θα αποδειχθεί ότι έχουν εμπλοκή και με άλλα ανήλικα παιδιά εκτός από τη 12χρονη. Δεν ξυπνάει ξαφνικά ένας 50χρονος ή ένας 60χρονος και επιλέγει αυτό».

Επίσης, ο δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, έκανε για μια ακόμα φορά λόγο για μεγάλη και ακατανόητη καθυστέρηση στο στάδιο της ανάκρισης, επισημαίνοντας ότι η ανακρίτρια είχε απορρίψει το αίτημα του παιδιού να προβεί σε νέες καταθέσεις στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, μέχρι στιγμής, γύρω από το θέμα επικρατεί «σιωπή».

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ακόμα ότι το κορίτσι έχει δώσει περιγραφές κι άλλων προσώπων αλλά μέχρι στιγμής είναι δύσκολο να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Οι επτά νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να βρεθούν σήμερα Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας και καταλήγει: «Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Νέος κύκλος ανακριτικών ερευνών

Μία δεύτερη ανάκριση ξεκινά για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά την έκδοση των επτά νέων ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον Ανακριτή που χειρίζεται στην δεύτερη κύρια έρευνα.

Η πρώτη ανάκριση για την υπόθεση, που βρίσκει τον Ηλία Μίχο και τους περισσότερους από τους “πελάτες” του στα ραντεβού της φρίκης με το παιδί στην φυλακή, έχει πλέον ολοκληρωθεί από την Ανακρίτρια που την χειρίστηκε.

Τώρα η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες αναμένεται να διαβιβαστεί σε Εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στην φυλακή και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση φαίνεται εξαιτίας του ορίου του 18μήνου για την προσωρινή κράτηση που “τρέχει” ήδη για όσους είναι προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Ωστόσο δεν κλείνει και η έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων που προκύπτουν στην υπόθεση.

Έτσι μετά από στοιχεία που εισέφερε η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές σχηματίστηκε νέα δικογραφία με βάση την οποία ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις κατά εκείνων που ως σήμερα είχαν μείνει “εκτός του κάδρου”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ