Ρίχτηκαν φυλλάδια από τον Λίβανο στο έδαφος του Ισραήλ με την έκκληση να εγκαταλείψει τα εδάφη που κατέχει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ του «Al-Manar», Αλί Σουεΐμπ, έγραψε στο Twitter:

«Φυλλάδια ρίχτηκαν στις συνοριακές περιοχές με το Ισραήλ και αυτή η δραστηριότητα έκανε τον ισραηλινό στρατό να οργανώσει ομάδες για το μάζεμά τους από τη συνοριακή περιοχή».

Τα φυλλάδια ανέφεραν ότι οι αγροτικές περιοχές «Σεμπά»  που βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο του Ισραήλ ήταν και παραμένουν λιβανικό έδαφος και ότι το Ισραήλ πρέπει να εγκαταλείψει αυτά τα εδάφη και να τα επιστρέψει στον Λίβανο.

(Η πλήρης μετάφραση του φυλλαδίου: «Εσείς είστε αυτοί που πρέπει να ανησυχείτε, συστάσεις δεν μπορούν να γίνουν από έναν κατοχικό εχθρό όπως εσείς. Είστε αυτοί που πρέπει να αποσύρετε την κατοχή σας από τα εδάφη του Λιβάνου. Τα εδάφη του Σεμπά ήταν και θα παραμείνουν λιβανικά εδάφη»)

τους κατοίκους των χωριών κοντά στα ισραηλινά σύνορα στα οποία καλούνταν να μην συνεργαστούν με τις προκλήσεις της Χεζμπολάχ στα σύνορα.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα  «είναι σαφές ότι η Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από τη ρίψη των φυλλαδίων στο ισραηλινό έδαφος, η οποία τονίζει, εδώ και χρόνια, ότι δεν θα καταθέσουν τα όπλα μέχρι το Ισραήλ να επιστρέψει το τελευταίο κατάλοιπο της λιβανικής γης , και ότι τα όπλα τους προορίζονται για την επιστροφή αυτών των εδαφών με τη βία, εάν το Ισραήλ επιμείνει στην επιμονή του να κρατήσει αυτή τη λιβανική γη.

 Η μόνη περιοχή που ανταποκρίνεται επί του παρόντος στους ισχυρισμούς της Χεζμπολάχ είναι τα αγροκτήματα Σεμπά στο ισραηλινό έδαφος, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ