Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Παρέμβαση – κόλαφος του Προκόπη Παυλόπουλου: Αυτή είναι η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια σημαντική παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά προχώρησε μέσω του ΑΝΤ1 ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για τη μία και μόνη διαφορά μας με την Τουρκία, ενώ εξήγησε και γιατί εκτιμά πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

«Με την Τουρκία έχουμε διαχρονικά μόνο μία διαφορά. Αυτή λέγεται νησιωτική υφαλοκρηπίδα. Όταν για τα άλλα ζητήματα που λέει η Άγκυρα ότι δεν είναι έτοιμος να υποχωρήσει, όταν του εξηγούμε ότι σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχει κάτι να περιμένει γιατί εμείς έχουμε μόνο μία διαφορά και αυτό γίνει ρητό, τότε δεν θα μπορεί παρά να υποχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Αποφεύγει το θερμό επεισόδιο όχι επειδή δεν του αρέσει γιατί αυτό θα σημάνει την ολική ρήξη με τη Δύση», επισημαίνοντας σε εκείνο το σημείο ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι και έτοιμες και ισχυρές.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο τέως ΠτΔ ξεκαθάρισε: «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο με μία λύση μέσα από αυτό το πλαίσιο θα δοθεί τέλος στο ζήτημα, παρά τα όσα προσπαθεί η Τουρκία».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε και την περιβόητη διπλωματία των σεισμών λέγοντας για τον Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν θα αλλάξει η νοοτροπία του. Απλά θα υπάρχουν κάποιες πιο ήρεμες περίοδοι» και πως «ο Ερντογάν δεν μπορεί να αλλάξει εκ βάθρων, όμως είναι μια νέα εποχή».

Σχετικά με τον προσανατολισμό του Ερντογάν προς Ανατολάς, ο κ.Παυλόπουλος είπε: «Προσπαθεί να αντλήσει χρήματα από το Κατάρ. Είναι στραμμένος προς την Ανατολή, το ΝΑΤΟ θα το βλέπει ως μέσο απειλής για να παίρνει F-35 κτλ και την Ευρώπη την βλέπει ως μέσο για να παίρνει επιχορηγήσεις και κονδύλια. Η Δύση δεν θα πρέπει να υποκύψει σε τέτοιους εκβιασμούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ