Η πρώτη της συνέντευξη της Ευας Καιλη: Δηλώνει πως δεν έχει να κρύψει κάτι και θα παλέψει για να αποδείξει πως είναι αθώα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυναμική επιστροφή φαίνεται πως θέλει να κάνει η Εύα Καϊλή η οποία είναι πλέον ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate που είχε προκαλέσει «σεισμό» στο Ευρωκοινοβούλιο όταν αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά την επανεμφάνισή της στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα στο Twitter, η πρώην ευρωβουλευτής έδωσε μια συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα «Liberation» η οποία είναι η πρώτη μετά τα όσα βίωσε μετά την σύλληψη, την φυλάκιση και εν τέλει την απελευθέρωσή της. Σε αυτή δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της να συνεχίσει, να μην το βάλει κάτω και να αγωνίζεται για να αποδείξει την αθωότητά της.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 25 Απριλίου, ένα μήνα πριν ανακοινωθεί ότι η Εύα Καϊλή θα είναι ελεύθερη χωρίς βραχιολάκι στο διαμέρισμά της στη Βρυξέλλες, παρουσία των δικηγόρων της, Σβεν Μαρί και Κριστόφ Μαρτσάντ αλλά δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα.

Για την ημέρα της σύλληψης είπε:

«Είχα παραλύσει από τρόμο… Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι, τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο».

Για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της:

«Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Δεν γνώριζα για τα χρήματα στο σπίτι μου».

Για το σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι και για τα χρήματα και τους λογαριασμούς:

«Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα. Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα» είπε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναέλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».

Στη συνέντευξη, αναφέρεται ακόμα πως στο ένταλμα σύλληψης με ημερομηνία Πέμπτη 25 Μαΐου, ο Βέλγος ανακριτής Μισέλ Κλεζ απαγόρευσε στην Καϊλή να έρθει σε επαφή με όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ άλλων και μέσω του Τύπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, ένας όρος που δεν επιβλήθηκε σε έναν άλλο ευρωβουλευτή, τον Βέλγο σοσιαλιστή Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος επίσης οδηγήθηκε στη φυλακή για δύο μήνες πριν αποφυλακιστεί στα μέσα Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ