Η τελευταία επιθυμία του Κενάν πριν μεταφερθεί στη Γερμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κούρδος αγωνιστής Κενάν Αγιάς βρίσκεται ήδη στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Φρανκφούρτης, εν αναμονή της δικαστικής διαδικασίας εναντίον του. Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για αδικήματα που αφορούν την περίοδο 2018-2020, με κυριότερο «έγκλημα» τις ομιλίες, τα φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις για υποστήριξη του κουρδικού αγώνα. Θεωρείται, από τους Γερμανούς διώκτες του, επικεφαλής τοπικών οργανώσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Πορεύθηκε με αξιοπρέπεια και τις 80 ημέρες που βρέθηκε στις κυπριακές φυλακές, από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Μίλησε και ξαναμίλησε για τον κοινό αγώνα Κύπρου και Κουρδιστάν, αλλά και για την ανάγκη απελευθέρωσης των λαών μας από τους Τούρκους δυνάστες. Δεν σταμάτησε να αναφέρεται στη γραμμή του Θεόφιλου Γεωργιάδη και την παρακαταθήκη του, που πρέπει να ακολουθούν οι λαοί μας. Μετέφερε και ξαναμετέφερε το διαχρονικό σύνθημά του: «Η ελευθερία της Κύπρου περνά μέσα από τα βουνά του Κουρδιστάν». Δεν εισακούστηκε από τους δικαστές, δεν έγινε κατανοητός από τις αρχές μιας τουρκοκρατούμενης Δημοκρατίας που οφείλει να προστατεύει τους Κούρδους αγωνιστές.

kenan4

Ο Κενάν Αγιάς, όμως, είχε μια τελευταία επιθυμία, πριν παραδοθεί στις γερμανικές διωκτικές αρχές. Να κατατεθεί εκ μέρους του, ένα στεφάνι στο μνήμα του κοινού μας ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λευκωσία. Αυτός είναι ο Κενάν, που με τόση προθυμία παραδώσαμε στις γερμανικές αρχές, κατά τουρκική παραγγελία. Ας δουν καλά τις φωτογραφίες όσοι αποφάσισαν και όσοι υποστήριξαν την κατάπτυστη απόφαση, ας δουν καλά ποιον αντιμετώπισαν ως τρομοκράτη. Ο Κενάν έφυγε, εμείς μείναμε πίσω, όλοι παιδιά του Θεόφιλου. Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να μην ξεχαστεί αυτή η αδικία. Για να τον ξανανταμώσουμε σε ελεύθερο Κουρδιστάν και ελεύθερη Κύπρο.

kenan3
kenan2
kenan1

ΑΛ.ΜΙΧ. philenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ