Ο βρώμικος ρόλος του Στόλτενμπεργκ: Κίνδυνος για την Ελλάδα η εμπλοκή της Τουρκίας στο Κοσσυφοπέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τί σύμπτωση πάλι κι’ αυτή!!

Ο πασίγνωστος πλέον Γ.Γ. ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ ή κάτι τέτοιο, βρέθηκε στην ορκομωσία Ερντογάν, από το πουθενά, αφού είναι αστείο να πιστέψει κανείς ότι πήγε στην Άγκυρα επειδή προσκλήθηκε, από τη μιά ή για το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στην συμμαχία, ως λέγουν, απ ´ την άλλη. Τα στιγμιότυπα που βγήκαν στο γυαλί από την συνάντηση των δύο αυτών κυρίων, περισσότερο δείχνανε συμπεριφορά δυσαρεστημένου εργοδότη, προς καλοπληρωμένο υπάλληλο, που προσπαθούσε, ανεπιτυχώς, να δικαιολογηθεί για τις αστοχίες του.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο σε ποία γλώσσα συνομιλούσαν ο Νορβηγός με τον Τούρκο. Ένα Τούρκο, που παρέμεινε πρόεδρος σε αναμμένα κάρβουνα καθήμενος, γνωρίζοντας πλέον και επίσημα πως ο μισός λαός της χώρας του, αν όχι ο περισσότερος, δεν τον αποδέχεται. Ενα πρόεδρο που χειρίστηκε λίαν επιτυχώς, και επικερδέστατα, όχι για τον λαό του, τις θρησκευτικές εργαλειοποιήσεις με το Αραβικό κόσμο, όχι σίγουρα το πτωχό αφού εκεί δεν είχε να πάρει, πείθοντας αυτούς πως ο ίδιος θα λύνει θέματα ανακύπυοντα, έχοντας τους Δυτικούς, κυρίως Αμερικανούς, στο «τσεπάκι». Να όμως, που στην ορκομωσία του και παρά τις προσκλήσεις, ουδείς έξ ´ αυτών παρέστη. Μόνο τηλεγραφήματα.

Τώρα γιατί αντικατέστησε υπουργούς τα μέχρι σήμερα «πουλέν του» δείχνει, δείχνοντας αυτούς στο λαό του, ποιοί έπαιξαν για τα σημερινά του δεινά., μέσα κι ´ έξω, και κυρίως «και μέσα, αλλά και έξω» χτυπώντας «το σαμάρι». Όχι πάντως ο ίδιος που παραμένει «αλάνθαστος». Μπορεί όμως νάναι κι έτσι, που δεν είναι, και συνεπώς η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με «αξιόμαχη» κυβέρνηση (πού θα την βρει;) και οπωσδήποτε όχι «κυβερνησάρα» όχι, προσηλωμένη να αντιμετωπίσει μαζί με τους συμμάχους, που ευτυχώς κάτι άρχισαν να αντιλαμβάνονται περι του τί εστί Τουρκία, διαχρονικά.

Μια Τουρκία που έστειλε στρατό στο Κόσσοβο (να ο Στόλτενμπεργκ) χωρίς εδώ στην Ελλάδα «να μυριστεί» ουδείς προβλέποντας αυτή την «απόδειξη καλής θελήσης» προς τους Δυτικούς, που δεν είναι, και να την αποτρέψει, εφόσον το γνώριζαν, που μάλλον ούτε και αυτοί το γνώριζαν, τουλάχιστον όχι όλοι, αυτή την κίνηση που θέλει να δείξει και να αποδείξει πως Τουρκία ίσον ΝΑΤΟ, χτυπώντας ανυπεράσπιστους Σέρβους πολίτες.

Εκεί λοιπόν στο υπηρεσιακό Ελληνικό ΥΠΕΞ τί άραγε σκοπεύουν επ’ αυτού να πράξουν, ζητώντας άμεση απομάκρυνση του Τούρκου από το Κόσσοβο, ως κίνηση παραπλάνησης των μελών της συμμαχίας; Ίδωμεν αναμένοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ