Η τρυφερή φωτογραφια της Ευας Καιλη με την κορούλα της στην πρώτη της συνεντευξη μετά την αποφυλάκιση της που κανει τον γύρο του κοσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ελευθερία της, με περιοριστικούς όρους, απολαμβάνει η Εύα Καϊλή μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate που προκάλεσε «σεισμό» στο Ευρωκοινοβούλιο, έχοντας στο πλευρό της τη μονάκριβη κόρη της.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Corriere della Sera, η Εύα Καϊλή μίλησε για την υπόθεση που την αφορά και τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί. «Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν», δήλωσε η Ελληνίδα πολιτικός.

Παράλληλα, η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε: «Αισθάνομαι πιο δυνατή, εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου, δεν καταφέρνω να σταματήσω να την κοιτάω». Αναφερόμενη στην παραμονή της στην φυλακή, αμέσως μετά την σύλληψη, είπε: «υπέφερα φοβερά από το κρύο, διότι μου πήραν το παλτό. Ανησυχούσα για την κόρη μου, διότι δεν μου επετράπη να καλέσω δικηγόρο και ούτε να μιλήσω με την οικογένειά μου».

kailikori
Πηγή φωτογραφίας: Corriere della Sera

«Όταν συνέλαβαν τον Φραντσέσκο και του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφθηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντσέρι είχε συλληφθεί, έπαθα πανικό. Ήξερα ότι στο γραφείο του, που ήταν δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου δεν πάω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα ένα σωρό χρήματα. Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά, για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν και ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφθηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω την βουλευτική μου ασυλία, και αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήξερα τι αντιπροσώπευαν, στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά», υποστήριξε η Εύα Καϊλή.

«Ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές»

Μιλώντας για τον Παντσέρι είπε πως «ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες σχετικά με την δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα άτομα που σχετίζονταν με αυτές», αλλά «η ίδια δεν συγκαταλέγομαι σε αυτά».

«Θα αποδείξω την αθωότητά μου»

Στη συνέχεια η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε έτοιμη να αποδειξει την αθωότητά της λέγοντας πως «μετά από πάνω από ένα χρόνο ερευνών, οι δραστηριότητες μου και οι λογαριασμοί μου ελέγχθηκαν και είναι κρυστάλλινοι. Στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν δεν υπάρχουν δακτυλικά μου αποτυπώματα. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι», διότι «ο Παντσέρι ήταν ο εργοδότης του Τζόρτζι και τον προσέλαβε όταν ήταν φοιτητής μόλις είκοσι ετών» και «εργάσθηκε για τον Παντσέρι ως προσωπικός μεταφραστής και βοηθός και συνέχισε να τον βοηθά και μετά την λήξη της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Ο Φρανσέσκο ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη και ηθική υποχρέωση προς τον Παντσέρι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ