Βασίλης Γραμμένος: Εάν η ΝΔ του Μητσοτάκη επιτύχει την παντοδυναμία την οποία επιθυμεί, θα αντιμετωπίσουμε ύψιστη απειλή στα εθνικά θέματα, στην οικονομία και την κοινωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Ελληνικός λαός μας τίμησε και μας ανέθεσε το ύψιστο καθήκον, να λειτουργήσουμε ως η μοναδική εθνική αντιπολίτευση εντός κοινοβουλίου» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος.

Υποστηρίζει πως «η λεγόμενη κεντροαριστερά συνετρίβη» στις εκλογές του Μαΐου «επειδή η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μετακινηθεί από τις ιδρυτικές της θέσεις, που καθιστά τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, ως κόμματα άνευ ρόλου».

Ο κ. Γραμμένος τονίζει ότι απέναντι στα ζοφερά προβλήματα της χώρας και των πολιτών «ο ρόλος της Ελληνικής Λύσης είναι πλέον εθνική αναγκαιότητα, καθώς είμαστε η μόνη πραγματική αντιπολίτευση εντός του κοινοβουλίου».

Εμείς, λέει «επιβιώσαμε, και τώρα θα συγκρουστούμε ακόμα πιο σκληρά υπερασπιζόμενοι πάντα το εθνικό συμφέρον».

Σχετικά με την ισχυρή αυτοδυναμία που ζητάει η ΝΔ, αναφέρει πως «η αναφορά για την αναγκαιότητα 180 εδρών δεν ήταν κάποια λεκτική αστοχία, αλλά το σκοτεινό σχέδιο της Ν.Δ. ώστε να προχωρήσει ανεξέλεγκτα στην εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» και «εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη».

Ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Α’ Αθηνών της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη:
Ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για την Ελληνική Λύση. Τα αποτελέσματα του Μαΐου δημιουργούν ένα νέο σκηνικό;

Τα αποτελέσματα του Μαΐου, έδειξαν ότι παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που εξαπολύθηκε κατά της Ελληνικής Λύσης από όλο το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, ο Ελληνικός λαός μας τίμησε για άλλη μια φορά με την ψήφο του και μας ανέθεσε το ύψιστο καθήκον, να λειτουργήσουμε ως η μοναδική εθνική αντιπολίτευση εντός κοινοβουλίου. Έχει εξέχουσα σημασία το γεγονός ότι η Ελληνική Λύση ψηφίστηκε για το πραγματικό πολιτικό έργο που παρήγαγε τα τέσσερα χρόνια εντός κοινοβουλίου, καθώς εμείς δεν μεταχειριστήκαμε ούτε αμερικανόφερτες τεχνικές εξαπάτησης και αλίευσης ψήφων, ούτε παραπλανητικό marketing. Ίσως να είναι και η μοναδική περίπτωση της τελευταίας δεκαετίας, που ένα κόμμα ψηφίστηκε αποκλειστικά για το έργο του, για την ειλικρίνειά του και κυρίως για την εντιμότητα του απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Ο εκλογικός κερματισμός του λεγόμενου κεντρο-αριστερού χώρου (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) που υπήρξε στις προηγούμενες εκλογές, εάν επιβεβαιωθεί και σε αυτές, πιστεύετε ότι δημιουργούν νέες κοινοβουλευτικές συνθήκες για το κόμμα σας στην επόμενη Βουλή;

Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό από πολλούς, είναι ότι η λεγόμενη κεντροαριστερά συνετρίβη ακριβώς επειδή η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μετακινηθεί τόσο από τις ιδρυτικές της θέσεις, που καθιστά τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, ως κόμματα άνευ ρόλου. Και η Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που λειτουργεί επάνω στις αρχές του εκσυγχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τις πιο ακραίας αριστερής ιδεοληψίας, καθώς πολλά από τα πεπραγμένα της, θα τα ζήλευαν ακόμα και ολοκληρωτικά καθεστώτα άλλων εποχών. Δε θα μείνω απλά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ και τη φίμωση. Είναι ακριβώς το πολιτικό της έργο που την έχει απομακρύνει από την λαϊκή δεξιά και την έχει καταστήσει ως την κεντρική πολιτική δύναμη στη διεθνιστική αριστερά και το εκσυγχρονιστικό, διαπλεκόμενο κέντρο. Μιλάμε για μία κυβέρνηση η οποία δανείζεται για να μοιράζει επιδόματα σοβιετικού τύπου, μία κυβέρνηση που κατέστρεψε τη μικρομεσαία επιχείρηση προς όφελος συγκεκριμένων ολιγαρχών που κατέγραψαν τόσο ιλιγγιώδη κέρδη τα οποία δε δικαιολογούνται ούτε στον πιο σκληρό καπιταλισμό, που απαγόρευσε ακόμα και τη θρησκευτική δραστηριότητα με πρόσχημα την πανδημία, που διόρισε τους διπλάσιους μετακλητούς ακόμα και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για την παράνομη μετανάστευση; Η Ν.Δ. έκανε αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η πιο ακραία διεθνιστική κυβέρνηση: Σύναψε ακόμα και συμφωνίες με ισλαμικές χώρες, ώστε οι μετανάστες να έρχονται νόμιμα στην Ελλάδα! Άλλωστε ο πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει ότι είναι Αντινατιβιστής, υπηρετώντας έτσι την πολιτική «αντικατάστασης πληθυσμών» που συνιστά το μεγαλύτερο κίνδυνο για το έθνος μας. Τέλος, η Ν.Δ. υποσχέθηκε νόμο και τάξη και παρέδωσε τη χώρα στο έγκλημα! Πραγματικά αυτά που ζούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχουν προηγούμενο. Ο Έλληνας και ειδικά ο Αθηναίος πολίτης ζει μέσα στην ανασφάλεια, στον φόβο, στη συνεχή απειλή. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα εκατομμύρια επισκέπτες, που συναντούν μία εικόνα δυσφήμισης, την οποία θα την πληρώσουμε ακριβά στο μέλλον. Πρόκειται για την απόλυτη πολιτική εξαπάτηση. Η κυβέρνηση που καταδικάζει τα επιδόματα και τους μετακλητούς, έδωσε τα περισσότερα επιδόματα και διόρισε τους περισσότερους μετακλητούς στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, ο ρόλος της Ελληνικής Λύσης είναι πλέον εθνική αναγκαιότητα, καθώς είμαστε η μόνη πραγματική αντιπολίτευση εντός του κοινοβουλίου.

Η Ελληνική Λύση, αύξησε το ποσοστό της αλλά απείχε από τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί πριν τις εκλογές του Μαΐου ειδικά σε ορισμένες Περιφέρειες. Που πιστεύετε πως οφείλετε αυτό;

Η Ελληνική Λύση σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε να αντιμετωπίσει τον ανελέητο πόλεμο από τη ΝΔ η οποία προσπάθησε να μας εξοντώσει με όλους τους τρόπους. Υπήρξε η απόλυτη συσκότιση των θέσεων μας και της πολιτικής μας δράσης από τα συστημικά ΜΜΕ, ακόμα και η εντυπωσιακή εμφάνιση του προέδρου μας Κυριάκου Βελόπουλου στο debate όπου κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος πολιτικός αρχηγός, ήταν ουσιαστικά η αποτύπωση της καθημερινότητας της πολιτικής μας δράσης! Απλά ο ελληνικός λαός δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ακούσει ξεκάθαρα και με διαύγεια τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνικής Λύσης, διά στόματος του προέδρου της. Η επιβλητική εμφάνιση του Κυριάκου Βελόπουλου, δεν ήταν τίποτε άλλο από μία σύντομη αναφορά των όσων πρεσβεύει και μεταλαμπαδεύει στις δεκάδες ομιλίες του από το βήμα της Βουλής. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο πολιτικός αρχηγός με τις περισσότερες ομιλίες εντός κοινοβουλίου στη μεταπολίτευση; Το δεύτερο σκέλος ήταν οι σκληρές αποφάσεις που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η ψήφος στην Ελληνική Λύση θα παραμείνει ψήφος στην Ελληνική Λύση και δε θα πάει διά της «τεθλασμένης» οπουδήποτε αλλού. Τώρα, ο ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε και είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπίσουμε με κάθε κόστος, πολιτικό, προσωπικό ή εκλογικό. Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που αυτά τα οποία πρεσβεύει προεκλογικά, τα υλοποιεί μέχρι κεραίας μετά τις εκλογές.

Η εμφάνιση ενός νέου κομματικού σχηματισμού («ΝΙΚΗ») στην κεντροδεξιά πολυκατοικία, και από την άλλη το δίλημμα της «αυτοδυναμίας» (της ΝΔ), πιστεύετε ότι συμπίεσαν την Ελληνική Λύση;

Θα μου επιτρέψετε να μη σχολιάσω κόμματα εκτός κοινοβουλίου. Οι Έλληνες ψηφοφόροι όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι κάθε ψήφος εκτός βουλής, είναι στην πραγματικότητα ψήφος υπέρ της ΝΔ. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την Ελληνική Λύση, καθώς έχουμε αποδείξει πως είμαστε η μοναδική εθνική αντιπολίτευση που μπορεί να αποτρέψει τις ολέθριες μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς για παράδοση του Αιγαίου. Μόνον η Ελληνική Λύση μπορεί να βάλει φρένο στην ασυδοσία των καρτέλ, των funds, των τραπεζών, των παρόχων ενέργειας και καυσίμων. Είμαστε οι μόνοι που κατονομάσαμε τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα κοράκια που παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων, και τις πολιτικές τους διασυνδέσεις. Άλλος ένας λόγος για τον ανελέητο πόλεμο που δεχθήκαμε, ήταν αυτός. Επιβιώσαμε, και τώρα θα συγκρουστούμε ακόμα πιο σκληρά μαζί τους, υπερασπιζόμενοι πάντα το εθνικό συμφέρον.

Η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει πως δε θα συνεργαστεί με κανέναν από τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) και το τήρησε. Αυτό ισχύει και τώρα, εάν το πρώτο κόμμα δε συγκεντρώνει τις 151 έδρες;

Η Ν.Δ. για τους λόγους που προανέφερα, θα εκλεγεί αυτοδύναμη και επιδιώκει να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερες έδρες, ώστε να μπορεί να προσφύγει στη Χάγη παραδίδοντας εθνική κυριαρχία και εθνικό πλούτο, χωρίς να χρειαστεί άλλη στήριξη. Η αναφορά για την αναγκαιότητα 180 εδρών δεν ήταν κάποια λεκτική αστοχία, αλλά το σκοτεινό σχέδιο της Ν.Δ. ώστε να προχωρήσει ανεξέλεγκτα στην εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη.

Ποιοι είναι οι φόβοι σας και οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τα μεγάλα ανοικτά θέματα από μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Εάν η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτύχει την παντοδυναμία την οποία επιθυμεί, θα αντιμετωπίσουμε ύψιστη απειλή τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και στην οικονομία και την κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορέσει πλέον να υλοποιήσει ανενόχλητος το σχέδιο για προσφυγή στην Χάγη χωρίς προγενέστερη επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Ο ελληνικός λαός του οφείλει να γνωρίζει ότι η Χάγη δεν κρίνει επί κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά επί ανακηρυγμένη εθνικής κυριαρχίας. Προσφυγή λοιπόν στη Χάγη χωρίς επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια παντού, συνιστά εθνική μειοδοσία. Εθνική μειοδοσία η οποία ήδη έχει ξεκινήσει με το περιβόητο Turkaegean, με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο με τη μειωμένη επήρεια στις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο. Πρόκειται για έναν τεράστιο εθνικό κίνδυνο τον οποίο πρέπει πάση θυσία να αποτρέψουμε. Δε θα μας συγχωρήσει η Ιστορία, δε θα μας το συγχωρήσουν τα παιδιά μας, να επιτρέψουμε την παράδοση όσων οι πρόγονοι μας διαφύλαξαν με το αίμα τους.

Μέγιστη είναι και η απειλή για την οικονομία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρέωσε την πατρίδα μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας δηλαδή, με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει πλέον τα 400 δις. Η Ελλάδα είναι η πιο χρεωμένη χώρα στον πλανήτη, μετά την Ιαπωνία, με τη διαφορά βέβαια ότι την Ιαπωνία την εκλιπαρούν για να την δανείσουν. Εμείς εμφανιζόμαστε ως επαίτες… Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτίναξε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου σε πρωτοφανή επίπεδα. Αυτό ισοδυναμεί με δολοφονία της εθνικής οικονομίας, καθώς η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα που μόνο εισάγει και δεν παράγει σχεδόν τίποτα. Καλώ τους Έλληνες να μελετήσουν το πρόγραμμα μας για την οικονομία, ώστε να δουν πως μπορεί να παραχθεί χρήμα το οποίο θα μοιραστεί δίκαια στους Έλληνες, αναβαθμίζοντας το επίπεδο ζωής για μισθωτούς, συνταξιούχους και φυσικά για το σύνολο των μη κρατικοδίαιτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εγώ, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δανειζόμαστε για να κάνει η παρέα του Μαξίμου απευθείας ανάθεσης 10 δισεκατομμυρίων, τα οποία θα κληθούν να αποπληρώσουν τα παιδιά μας! Είναι άτιμο να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας για να θησαυρίζουν κάποιοι σήμερα, με τέτοιο αναίσχυντο τρόπο. Υποθηκεύουμε τις επόμενες γενιές για να κερδίσει η Ν.Δ. τις επόμενες εκλογές! Ντροπή! Όσον αφορά στην κοινωνία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως δε δίνει δεκάρα ούτε για τη δημόσια ασφάλεια, ούτε για τη δημόσια περιουσία, ούτε καν για την ιδιωτική περιουσία! Τα σπίτια των Ελλήνων μέσω πλειστηριασμών, καταλήγουν στα χέρια ακόμα και Σκοπιανών, με την κυβέρνηση να υπερθεματίζει αντί να προστατεύει! Το κέντρο της Αθήνας αλλά και όλες οι λαϊκές περιοχές στην Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε μία πραγματική κόλαση από την εγκληματικότητα και την παράνομη μετανάστευση. Ακόμα και μικρά παιδιά πέφτουν στα βρώμικα χέρια ελεεινών καθαρμάτων τα οποία ακόμα και σήμερα που μιλάμε, παραμένουν ατιμώρητα λόγω υψηλών διασυνδέσεων!

Με την Ελληνική Λύση, όλα αυτά θα τελειώσουν. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Εγώ θα επιμείνω ότι ο Έλληνας πρέπει να εμπιστευθεί αυτούς που έχουν αποδείξει ότι δεν αγωνίζονται για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές. Σε αυτές τις εκλογές, η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει εθνική αντιπολίτευση με ισχύ, ώστε να βρεθούν οι βάσεις για την εθνική λύση. Την Ελληνική Λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ