Πως ο Γιώργος Γεωργίου εκτόξευσε την εκπομπή Το καφενείο των Φιλάθλων απο ένα μικρό καναλι στην κορυφή της αθλητικής τηλεόρασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ο Γιώργος Γεωργίου, ο θρυλικός οικοδεσπότης του «Καφενείου των φιλάθλων», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Το καφενείο των φιλάθλων 

Στον Φίλαθλο, που εργαζόταν είχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στα αθλητικά δρώμενα και απέκτησε σύντομα τη δική του στήλη, Το «Καφενείο των φιλάθλων». Εκεί ο ίδιος έγραφε απλά μια μικρή εισαγωγή και ακολουθούσαν σχόλια των φιλάθλων στα οποία απαντούσε ο ίδιος με ατάκες που ακόμη και σήμερα θα προκαλούσαν παρέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων…

Δεν άργησε πολύ για να προκύψει και το ραδιοφωνικό αλλά και τηλεοπτικό «Καφενείο των Φιλάθλων». Αρχικά στο Κανάλι 5, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε σε μεγαλύτερες τηλεοπτικές πίστες για να φτάσει στο αποκορύφωμα της να μεταδίδεται από τον Alpha.

Κι η τηλεοπτική εκπομπή ήταν κυριολεκτικά αυτό που έλεγε ο τίτλος της καθώς ο Γεωργίου έβγαινε από καφενεία από διάφορες γειτονιές της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής συζητώντας με τους θαμώνες τα όσα είχαν προηγηθεί στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κι οι συζητήσεις σχεδόν ποτέ δεν αφορούσαν μόνο το αθλητικά, αλλά ξέφευγαν και σε άλλα πεδία…

Ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, ήταν μία από τις χαρακτηριστικές μορφές και φωνές της αθλητικής δημοσιογραφίας, με ορκισμένους φίλους, αλλά και «εχθρούς».

Είχε κάνει δύο γάμους, το 1980 (με τη Μαρία) και το 1997 (με την Ευγενία), ενώ είχε από ένα παιδί με την κάθε σύζυγο: τον Τάσο (γεννήθηκε το 1982, απεβίωσε το 2017 λόγω σπάνιας ασθένειας -“Αταξία Φρίντριχ”) και την Σταυρούλα (γενν. 1998).

  • Το βιογραφικό του από το sdna.gr:

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952. Ήταν Έλληνας αθλητικογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Ήταν συμμαθητής στο ίδιο θρανίο με τον μετέπειτα επίσης γνωστό αθλητικογράφο Κώστα Καίσαρη. Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza. Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δήλωνε οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά στον Φίλαθλο τη δεκαετία του ’80 έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πολλές φορές με επικριτικό και δηκτικό τρόπο (γενικότερο χαρακτηριστικό του Φιλάθλου εκείνα τα χρόνια). Τον χαρακτηρίζει η αντικειμενικότητα και η τάση του να τα λέει «έξω απ’ τα δόντια», ασκώντας κριτική σε θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις του αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου.

Η εκπομπή Το Καφενείο των Φιλάθλων, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή έχει κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9,Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και είναι ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.

Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ