Το άγνωστο δραμα του Γιώργου Γεωργίου: Ασπρισαν τα μαλλια μου μεσα σε μια νυχτα οταν εμαθα την ασθενεια του γιου μου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήταν Απρίλιος του 2015 οταν ράγισε καρδιές η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιώργου Γεωργίου για τον γιο του Τάσο, τον οποίο μια ανίατη -και πολύ σπάνια- ασθένεια τον έχει καθηλώσει εδώ και πολλά χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο αθλητικός δημοσιογράφος, όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Αργά» του Θοδωρή Αθερίδη μίλησε για το πρόβλημα υγείας του νεαρού παιδιού του και αποκάλυψε πως μέσα σε ένα βράδυ στο Λονδίνο άσπρισαν τα μαλλιά του και έχασε όλα τα δόντια του. Με απόλυτη ψυχραιμία ο γενναίος πατέρας δεν δίστασε να εξομολογηθεί μπροστά στις κάμερες της εκπομπής την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 33χρονος σήμερα Τάσος που υποφέρει από τη νόσο με το όνομα «Αταξία του Φρίντριχ». Αυτή τη στιγμή ο νεαρός μπορεί να κουνήσει μόνο τα άνω άκρα, αφού τα πόδια του είναι παράλυτα.

«Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι αυτό που λέμε σπάνια, καθώς χτυπάει ένα στο 1.500.000 παιδιά. Είναι ανίατη νόσος και ο Τάσος την κληρονόμησε από εμένα και τη μητέρα του, που είμαστε και οι δύο φορείς της. Πριν από 23 χρόνια (το 1992) πήραμε την απόφαση να πάμε το παιδί στην Αγγλία. Εκεί έμαθα τα καθέκαστα για την κατάσταση της υγείας του. Οταν ο γιατρός Γουίλσον μας είπε τι περιμένει τον Τάσο και εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Εκείνο το βράδυ θυμάμαι ότι δεν κατάφερα να κοιμηθώ καθόλου, δεν μπορούσα να κλείσω μάτι όλη νύχτα» είπε αργά και με σταθερή φωνή ο γνωστός δημοσιογράφος, ενώ, από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης του «Αργά» Θοδωρής Αθερίδης, τον άκουγε αποσβολωμένος.

«Το πρωί που σηκώθηκα να πάω να πλυθώ, κοιτάζω στον καθρέπτη και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψίχα και να σπάνε τα δόντια μου» εξομολογήθηκε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεωργίου. Αυτός είναι και ο λόγος -όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του- που δεν έφτιαξε ποτέ τα δόντια του, για να του θυμίζει ακριβώς το δυσάρεστο γεγονός εκείνης της ημέρας.

Επίσης είχε πει πως προκειμένου να καλύψει τόσο τα έξοδα του ταξιδιού τους στο Λονδίνο όσο και τις αμοιβές των γιατρών είχε αναγκαστεί να πουλήσει όσο όσο ένα διαμέρισμα που του είχε αφήσει κληρονομιά η μητέρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ