Σφοδρή επίθεση του Πασοκ σε ιστορικό του στέλεχος που σημερα ειναι στη ΝΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Άκη Σκέρτσο, με αφορμή την ανεκδιήγητη ανάρτηση του για τη μείωση των έμμεσων φόρων στην κατανάλωση. Στην εξωφρενική ανάρτηση Σκέρτσου, γινόταν ο υπολογισμός από το αποτύπωμα ενδεχόμενης μείωσης στο Φ.Π.Α., όχι στην αποφορολογημένη τιμή όπως πρέπει, αλλά στο μεικτό κόστος!

«Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ … οικονομικής κοροϊδίας», σχολιάζει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του. Χωρίς να σεβαστεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τύπος υπήρξε κορυφαίο στέλεχος στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, όπως άλλωστε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης! Ο οποίος όμως έφυγε νύχτα…

IMG 2878
Ο Άκης Σκέρτσος δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά για την αποφορολόγηση!

«Ο κ. Σκέρτσος κατά την πολυετή θητεία του ως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ έμαθε – ως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του – τα εξής αξιοθαύμαστα οικονομικά :

Ισχυρίζεται ότι η μείωση των φόρων κατανάλωσης – και ιδίως του ΦΠΑ, που σημειωτέον η Νέα Δημοκρατία είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα το 2019 – ευνοεί τους πλούσιους, ενώ η μείωση των φόρων σε διανεμόμενα μερίσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και σε γονικές μεταβιβάσεις περιουσιών εκατομμυρίων ευρώ ευνοεί τους οικονομικά αδύναμους και την μεσαία τάξη και όχι τους ελάχιστους ισχυρούς, που στηρίζει και στηρίζεται ο κ. Μητσοτάκης!”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να θυμάται, ότι λόγω της ακρίβειας οι πολίτες θα πληρώσουν επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έμμεσους φόρους τη διετία 2022-23.

Ότι η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 7,4 % σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και η έκθεση της ΕΕ διαπιστώνει ότι ούτε το 2023 θα υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις.

Ότι το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια και το εμπορικό έλλειμμα το 2022 ήταν 12%, ενώ για φέτος προσδιορίζεται στο 9,2%. Κάτι που δεν συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπως αρέσκεται να υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, μιας και στην Πορτογαλία – χώρα με ανάλογα οικονομικά χαρακτηριστικά – το εμπορικό έλλειμμα ήταν 1% πέρυσι, και φέτος περνά σε πλεόνασμα 1%”.

«Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προς την ΕΕ, για πρωτογενή πλεονάσματα που φθάνουν το 2,5% το 2026, προαναγγέλλουν τη συνέχιση της πρωτοφανούς υπερφορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων μέσω των φόρων κατανάλωσης και την εφαρμογή της κρυφής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας για την επικείμενη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ