Ο πρωθυπουργός της Μεγαλης Βρετανιας Σουνάκ δηλώνει: Στείλαμε 1.800 παράνομους Αλβανούς μετανάστες πίσω στη χώρα τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε ότι με βάση τη συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση κατέστη δυνατή η επιστροφή 1.800 ατόμων στην Αλβανία.

Τόνισε ότι μείωσε κατά 20% την παράνομη είσοδο μεταναστών στο βρετανικό κράτος, ενώ ανακοίνωσε σχέδιο κυβερνητικών μέτρων για την καταπολέμηση του φαινομένου.

«Πριν ξεκινήσω το σχέδιό μου τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των ανθρώπων που εισέρχονταν παράνομα στη Βρετανία με μικρά σκάφη είχε τετραπλασιαστεί μέσα σε δύο χρόνια. Κάποιοι είπαν ότι αυτό το πρόβλημα ήταν ανυπέρβλητο ή απλώς γεγονός του 21ου αιώνα. Είχαν χάσει την πίστη τους στους πολιτικούς να βάλουν τις σκληρές αυλές για να κάνουν κάτι γι ‘αυτό. Και φυσικά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Αλλά στους πέντε μήνες από τότε που ξεκίνησα το σχέδιο, τα περάσματα έχουν μειωθεί τώρα κατά 20%. σε σχέση με πέρυσι. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή αυτού του προβλήματος που οι αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έχουν μειωθεί σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν», δήλωσε ο Σουνάκ, υπογραμμίζοντας το έργο της κυβέρνησής του για τον περιορισμό των παράνομων μεταναστών στη βρετανική επικράτεια.

Η ρητορική προς τους μετανάστες, κυρίως Αλβανούς, στο βρετανικό κοινοβούλιο έχει συχνά προκαλέσει αντιπαραθέσεις.

himara.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ