Ρωσία – Αλγερία: Ανεξάρτητο σύστημα πληρωμών, επιδιώκει η Μόσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώσος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τις εμπορικές συναλλαγές με την Αλγερία, με την έναρξη μηχανισμού χρηματοοικονομικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών ως εναλλακτική λύση στο σύστημα «SWIFT» [=Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications], γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Οικονομικής Συνεργασίας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας, Ντμίτρι Σατούνοφ, ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο RT, ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Αλγερίας είναι τώρα στα επίπεδα των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Αλγερίας, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού τομέα, της κυβέρνησης και των κρατικών θεσμών, να απελευθερωθούν από την εξάρτηση που προέκυψε από τη SWIFT», είπε ο Σατούνοφ.

«Όλοι θέλουν να είναι πιο ελεύθεροι και να επιδιώξουν τη δική τους, περισσότερο ανεξάρτητη πολιτική».

«Εάν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο σύστημα πληρωμών, αυτό τουλάχιστον θα διευκολύνει τις (ρωσικές) και αλγερινές εταιρείες μας να εξάγουν και να εισάγουν και θα έχουμε αύξηση στις εμπορικές συναλλαγές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ